»Vi mener ikke, at Enhedslisten har fnat eller lignende«

Liberal Alliance understreger før fredagens såkaldte sættemøde med finansminister Bjarne Corydon (S), at regeringen skal vende ryggen til Enhedslisten og se langt mod højre, hvis de vil have oppositionspartiet med i en finanslovaftale.

»Det er ikke fordi, vi ikke vil lave gode ting sammen med Enhedslisten. Vi mener ikke, at Enhedslisten har fnat eller lignende. Det er fordi, deres politik er så langt fra vores politik,« siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA).

»Når det handler om økonomi og penge, så vil Enhedslisten ikke noget godt. De vil opkræve flere penge hos danskerne og bruge endnu flere penge i den offentlige sektor, som i forvejen er verdens største,« fortsætter Ole Birk Olesen.

Spørgsmål: Er det realistisk, at Liberal Alliance kommer med i en finanslovaftale?

»Det er meget realistisk, hvis regeringen er villig til at se i vores retning og ændre lidt på finansloven, så den bliver mere liberal. Det er ikke så realistisk, hvis regeringen har et ønske om at lave en rød finanslov sammen med Enhedslisten,« siger finansordføreren.

Liberal Alliance går ind til finanslovforhandlingerne med krav om, at skatten skal lettes for alle danskere, og at grundskyldsstigningerne skal stoppes.

»Tiden er inde til at gøre noget ved det danske skattetryk. Det er for dyrt at være dansker, og der findes hele tiden på nye skatter og afgifter, der gør det endnu dyrere,« siger Ole Birk Olesen.

Enhedslisten rundede finansministeriet fredag morgen for blandt andet at fremlægge et krav om, at der skal ansættes 8.000 ekstra i den offentlige sektor til at tage bedre vare på børn og ældre.

 

Dagens Gossip