Vi tror mere på vikarbureauer end jobcentre

Hvordan får du bedst hjælp til at finde et nyt arbejde, hvis din arbejdsgiver må dreje nøglen om eller skære ned i medarbejderstaben?

Næsten hver femte dansker vil kontakte et privat vikarbureau i jagten på et nyt arbejde.

Kun omkring hver tiende, eller ni procent, har tiltro til, at et af landets 91 offentlige jobcentre vil være den bedste instans til at skaffe dem et job. Det fremgår ifølge Politiken af en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

- Hos et vikarbureau handler det ikke om kontrol og bureaukrati, men om at få den ledige i arbejde hurtigst muligt. Du er ikke en klient med et problem, du er en efterspurgt ressource, siger Jakob Tietge, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Politiken.

Undersøgelsen viser også, at flertallet har større tiltro til andre kanaler, som for eksempel deres personlige netværk eller a-kassen i jagten på et nyt arbejde.

Den ringe tiltro til jobcentrenes evner overrasker ikke jobcenterchef Britt Flamgaard fra Lollands Kommune.

- Der tales og skrives kun om det, der ikke lykkes i jobcentrene. Der er sjældent fokus på succeserne. Og så er det da ikke underligt, at nogle får den opfattelse, at jobcentrene mere er en tyrannisk mastodont end en samarbejdspartner for de ledige, siger hun til Politiken.

De tørre tal fortæller også en noget anden historie. I skrivende stund er der 13.388 ledige på jobnet.dk, der er jobcentrenes tilbud på internettet til de jobsøgende. Og i løbet af det første halve år af 2013 har der i alt været 88.658 nye jobopslag.

Mange tusinde danskere har også fået arbejde via jobcentrene. Tidligere på sommeren viste en analyse foretaget af Dansk Arbejdsgiverforening (DA), at lige knap hver femte nyansat fandt sit arbejde gennem jobcentrene eller jobnet.dk, skriver Politiken.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip