Vi vælger indenrigs-flyet frem for bilen

Det ser ud til, at folk fra Billund og omegn i højere grad end tidligere vælger flyveren, når de skal til København. Og også den anden vej er trafikken stigende.

Næsten 60 procent flere tog en flyver frem for bil eller tog til eller fra hovedstaden i august i år i forhold til sidste år. Samlet tog 9699 til eller fra København. Den store fremgang skyldes især, at SAS åbnede en rute mellem byerne 13. august 2012.

- Den procentvise fremgang er unaturligt stor, og i virkeligheden ser det ud til, at indenrigsruten blot har genfundet sit naturlige niveau, siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.

Samlet fortsætter Billund Lufthavn med at få vind under vingerne og flere passagerer i terminalerne. I alt rejste 294.953 passagerer i august gennem lufthavnen, hvilket svarer til en fremgang på 1,7 procent.

Udenrigsruterne fortsatte deres fremgang med 3,2 procent til 163.909 passagerer:

- Juli var en meget travl ferierejse-måned, og det er tydeligt, at ferien nu er ovre for de fleste, og at forretningsrejserne er kommet i gang igen. Amsterdam, London, Frankfurt og Oslo har alle fremgang i august måned, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

At sommerferie er slut sætter nemlig sine spor på chartertrafikken. Her der tale om et lille fald på lidt over tre procent, idet 119.333 benyttede charterflyene.

- Den overstående ferie samt urolighederne i Egypten kan ses på chartertallene. Det er mit indtryk, at rejsearrangørerne arbejder på højtryk for at finde alternativer til de passagerer, der ellers ville have rejst til Egypten den kommende periode, siger han.

- Allerede nu ved vi, at Jordan, Dubai, Boa Vista på Kap Verde, Cuba, Kenya samt Den Dominikanske Republik er nyheder med direkte charterfly fra Billund den kommende vinter og de er alle er gode alternativer til Egypten, siger direktøren.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip