Viborg får 151 meter lang mosaikmur

Billedkunstner Mette Winckelmann har udsmykket muren i Viborg Kunsthals have med i alt 12.086 fliser, inspireret af Viborgs historie.

Statens Kunstfond og Viborg Kommune har finansieret det nye kunstværk Tro og Overtro. Statens Kunstfond har bidraget med 1,8 millioner kroner og Viborg Kommune med 600.000 kroner til værket.

Den 30. november indvies kunstværket:

- Vi holder en stor fest for alle interesserede, for vi vil gerne signalere, at mosaikmuren er vores allesammens – også selv om man normalt ikke kommer i kunsthallen. Vores have ligger helt centralt midt i Viborg by, og alle er velkomne til at komme indenfor og slå sig ned og opleve, hvordan mosaikken giver liv og stemning i vores have – eller lægge ruten forbi, når man spadserer ned til Søndersø, siger leder af Viborg Kunsthal, Helene Nyborg Bay.

Viborg kunsthal ligger ovenpå resterne af en gammel kongsgård og tæt på en af Jyllands største markedspladser i middelalderen, hvor folk mange steder fra mødtes. På samme måde som Viborg Kunsthal i dag er et mødested for danske og internationale kunstnere.

Mette Winckelmanns patchwork-mosaik Tro og overtro på Viborg Kunsthals mur er 151 meter lang og op til 4,4 meter høj. Den består af 211 mønstre udført med i alt 12.086 fliser i 5 grå nuancer, som er skåret ud af 30 x 30 cm standardfliser. Mosaikken dækker i alt 500 kvadratmeter mur og vejer cirka 34 tons.

Indvielsen finder sted den 30. november mellem klokken 14 og 16.

 

Dagens Gossip