Viborg går fortsat efter de store idrætsoplevelser

Viborg Kommune gik målrettet og helhjertet efter værtsskabet for DGI & DDS’ Landsstævne 2017, men må med DGI’s udmelding tidligere i dag se sig slået på målstregen af Aalborg Kommune. Det ændrer dog ikke ved Viborgs ambition om fortsat at markere sig som en af Danmarks førende idrætskommuner.

DGI’s udvælgelsesudvalg har lagt vægt på, at det bl.a. var muligheden for at lave mange aktiviteter ved havnefronten, der gjorde Aalborg til værtsby. Desuden har det også spillet ind, at landsstævnet aldrig tidligere har været afholdt i Nordjylland.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi ville det her 110 %. Derfor er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det ikke lykkedes. Jeg synes, at vi leverede et særdeles stærkt og visionært bud på et moderne landsstævne, og uanset udfaldet, mener jeg, vi har fået markeret, at vi fortsat er en landets førende idrætskommuner, som altid gerne går forrest med at udvikle idrætten i Danmark, siger Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen (K).

Viborg står stærkt
DGI’s formand, Søren Møller, er enig i, at Viborg fortsat står meget stærkt som idrætskommune, og siger bl.a.:

- Det var et utroligt tæt opløb om værtsskabet. Viborg er på alle måder kvalificeret til opgaven og vil også frem over være en stærk, strategisk samarbejdspartner for os. Nogle af de helt åbenlyse kvaliteter, som vi så i Viborgs ansøgning var samspillet mellem idræt, natur og historie, positionen som Danmarks løbeby nr. 1 og brugen af animation og sociale medier. Og det er jo blivende kvaliteter, som også kan bruges i mange andre sammenhænge.

Ny strategi
Viborg Kommune arbejder i øjeblikket med en ny eventstrategi, hvor store idrætsoplevelser fortsat er en af grundpillerne. En af de store satsninger, der skal være med til at løfte Viborg som eventkommune, er udviklingsprojekt Hærvejsløbet, hvor kommunen og Hærvejsmarchen arbejder sammen med netop DGI om at gøre Hærvejen til Danmarks største motionsarena med Viborg som målby for 25.000 deltagende idrætsudøvere i 2025.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip