Viborg HK satser brasiliansk eller trækker herreholdet

Derfor er VHK nu nået til den erkendelse, at man er klar til at trække holdet fra herreligaen for i stedet at begynde forfra med et talenthold i 2. division.

Der er dog en sidste mulighed, der endnu ikke er afklaret. Ifølge en pressemeddelelse, som VHK udsendte tirsdag aften, har VHK gennem længere tid været i forhandlinger med det brasilianske håndboldforbund.

Brasilianerne er meget interesserede i at sende en flok brasilianske landsholdsspillere »på græs« på herreholdet i Viborg HK.

Baggrunden er, at man vil prøve at skabe så mange kvalificerede brasilianske spillere som muligt frem mod OL i Rio i 2016.

Den løsning vil ifølge pressemeddelelsen kunne skabe et både sportsligt og økonomisk grundlag for at fortsætte et herreligahold i Viborg.

Forhandlinger vil nu blive intensiveret, da man af sportlige hensyn til de øvrige klubber i ligaen og 1. division skylder at få en afklaring på herreholdets fremtid.

Derfor forventer man at have et endeligt svar indenfor to til tre uger.

Men skulle forhandlinger mislykkes, så betyder det, at VHK trækker holdet fra ligaen og begynder forfra med et talenthold i 2. division.

Det hold skal således understøtte den talentudvikling, der er i gang på Sports Academy Viborg.

På sigt håber man, at man af den vej kan få herrehåndbolden til igen at blomstre i Viborg.

Samtidig med udmeldingen om, at herreholdet altså knytter sig til det sidste halmstrå netop nu, så meldte VHK også resultatet for tredje kvartal i regnskabsåret 2012/2013.

Det udviser et underskud på 1,8 millioner kroner ud af en samlet koncernomsætning på 8,8 millioner. VHK har som tidligere nævnt sat en stor spareplan i værk.

Den spareplan betyder, at der per 1. juli i år vil være 26 færre medarbejdere end året før.

Det drejer sig blandt andet om 20 medarbejdere færre i den sportslige sektor, hvor man har ophævet aftalerne med nogle spillere, mens andre forlader klubben ved kontraktudløb.

Der er i alt gennemført besparelser for mellem 11 og 12 millioner, hvilket betyder, at VHK nu forventer et positivt regnskab for 2013/2014. VHK skriver i meddelelsen, at fremtiden nu ser lysere ud.

Alle hovedsponsoraftalerne for 2013/2014 er nu på plads.

Senest har man forlænget aftalen med Designa Køkken, der dermed fortsat vil have en plads på herreholdets trøjer.

 

Dagens Gossip