Viborg udpeget som Elitekommune

Viborg er blevet udpeget som Elitekommune. Aftalen med Team Danmark betyder, at rammerne omkring eliteidrætten i Viborg Kommune styrkes, så de lokale idrætstalenter får bedre muligheder for at pleje både træning, skole og konkurrence.

Borgmester Søren Pape Poulsen glæder sig til samarbejdet med Team Danmark og siger:

- Det her er en virkelig god julegave til Viborg Kommune. Team Danmark kan med deres viden og know how give et ekstra løft til det stærke talentarbejde, der allerede udføres i vores dygtige idrætsforeninger. Samtidig er jeg overbevist om, at vi nu vil se et øget talentsamarbejde på tværs mellem idrætsforeningerne i Viborg Kommune, og at de ved at dele viden og ’best practice’ også på lokalt niveau kan gøre hinanden bedre.

Viborg Kommune har stærke idrætstraditioner, hvilket blandt andet har resulteret i status som en af landets første Breddeidrætskommuner og titlen som Årets Idrætskommune i 2011.

Det var derfor et enigt byråd, der i forbindelse med efterårets budgetforlig pegede på, at Viborg Kommune skulle gå efter at blive Team Danmark Elitekommune. Og det er nu lykkedes.

Samarbejdsaftalen mellem Viborg Kommune og Team Danmark gælder for foreløbigt fire år.

 

Dagens Gossip