Victor Borge hyldes på Norwegian-fly

Norwegian indfaser løbende splinternye Boeing 737-800-maskiner i sin flyflåde, og i takt med dette øges også antallet af halehelte. Seneste skud på stammen er den danske pianist og entertainer Victor Borge (Børge Rosenbaum 1909-2000), hvis portræt nu er folieret på haleroret af en af flyselskabets nyeste maskiner.

Borge bliver Norwegians tolvte danske halehelt og slutter sig til et væld af andre danske personligheder som eksempelvis H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, som allerede pryder nogle af flådens haler.

- Familien er taknemmelig over, at Norwegian har valgt denne hyldest. Victor Borge bragte meget glæde til sit publikum verden over og betragtes i Danmark og i hele Skandinavien som en glædens ambassadør. Denne hyldest vil være et minde til alle om de mange bidrag fra et af det 20. århundredes ikoner, siger Victor Borges datter Janet.

- Jeg er stolt over, at vi endnu en gang kan præsentere en stor dansk personlighed på haleroret af et af vores splinternye fly. Victor Borge var en fantastisk pianist og entertainer og var elsket i Danmark men også i USA, hvor han levede en stor del af sit liv. Det er med stor glæde, at vi nu kan hylde ham på denne måde, siger Johan Bisgaard Larsen, informationschef i Norwegian.

Fabriksnye fly i flåden

Norwegian indfaser løbende fabriksnye fly i flåden. Alene i år får selskabet hele 15 Boeing 737-800. Victor Borge-flyet, med registreringsnummeret LN-NGO, er Norwegians 83. fly. Med en gennemsnitsalder på 4,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa.

Om Victor Borge

Victor Borge, født Børge Rosenbaum, var en stor entertainer, en humorist og verdensklasse pianist. Han blev født på Østerbro i København den 3. januar 1909 og er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

I 1930'erne var han en stor musiker i Danmark, med stort talent som klassisk pianist, men hurtigt udviklede han sin helt egen stil af musik og humor.

I 1940 flyttede han til USA, og selvom han ikke talte engelsk, formåede han hurtigt at oversætte sine vittigheder for det amerikanske publikum, hvor han havde sin første optræden i 1941 på Bing Crosbys radio show. Victor Borge blev amerikansk statsborger i 1948, og fik sit eget show "Comedy in Music" et par år senere.

I 1993 fik han en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Victor Borge døde den 23. december 2000 i sit hjem i Greenwich, Connecticut, USA.

(Kilde: www.victorborge.com)

 

Dagens Gossip