Video: Her er den ekstremt sunde fastfood

Blåsmuslinger, som der er sæson for i efteråret, er hurtige at tilberede. Det tager faktisk kun fem minutter.

Efteråret betyder skaldyrssæson i Danmark, og den gode nyhed er, at vi har rigeligt af blåmuslinger og østers i havet omkring. Men den knap så gode nyhed er, at vi danskere ikke er helt så gode som blandt andet belgierne og italienerne til at nyde havets frugter.

Det er nemt og hurtigt og kan med rette kaldes fastfood, men ifølge ernæringsekspert Martin Kreutzer skal vi ikke holde os tilbage når det kommer til skaldyr.

- Det er ekstremt sundt, og det er noget som danskerne skal blive endnu bedre til at spise. Det er en fantastisk kilde til proteiner, som er rige på næringsstoffer som omega 3-fedtsyrer, som er gode for hjernen, og jern, der gavner blodproduktionen – det er en naturlig vitaminpille, fortæller ernæringseksperten.

Danskerne skal altså til at udvikle endnu større smag for de sunde råvarer der er lige for næsen af os. Og især hvis man leder efter alternativer til kød, så er blåmuslingen et oplagt valg, mener Martin Kreutzer.

5 minutters opskrift på dampede blåmuslinger

Det skal du bruge:

1 spsk. smør el. olivenolie

1-2 dl tør hvidvin

1/2 selleri

1 porre - skæres i tynde ringe

2 spsk. kruspersille

2 gulerødder

2-3 skalotteløg el. løg

1 1/2 kg blåmuslinger

1-2 fed hvidløg

Sådan gør du:

Skyl og børst muslingerne i koldt vand. Er de slået itu eller lukker de sig ikke, når de bankes let mod køkkenbordet, skal de kasseres.

Skræl urterne og skær dem i stykker på ca. 1 x 1cm. Pil løg og hvidløg og snit dem fint. Kom urter og løg i en gryde med fedtstof og sauter dem ved middelvarme i et par minutter.

Skru op for varmen, tilsæt rensede muslinger og hvidvin og læg låg på. Damp muslingerne i cirka 5 minutter til muslingerne har åbnet sig.

Lad dem trække et par minutter før servering og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.

Vend den hakkede persille i og server med godt brød til at dyppe i væden.

Se videoen fra Make Sense Film & TV nedenunder...

 

Dagens Gossip