Video: Så svært er det at sige nej tak til druk med vennerne

25/09/2015 12:49

Kirstine Petersen

Nyheder
Mistroiske blikke. Overraskede miner og folk, der snyder vodka i din drink. Det er virkeligheden for hovedpersonen Kenneth i en ny kampagnevideo af Kræftens Bekæmpelse. I videoen skal Kenneth tilbringe en hel aften med sine venner, der har aftalt at se fodbold sammen for dernæst at tage i byen. Kenneths opgave er at sige nej tak til alkohol en hel aften, mens skjulte kameraer filmer vennernes reaktion på hans pludseligt afholdenhed. Det resulterer i kommentarer som: - Vi taber jo, hvis du ikke drikker. - SÅ tager du den tår - Alle skal have et shot, ikke? Eller, det er ikke et spørgsmål. - Den bliver uafgjort nu, fordi Kenneth ikke gad at drikke. - Vil du være sød at drikke det shot NU? - Lad os lige få noget gang i Kakao-Kenneth. - Jeg har aldrig set en mand drikke så meget væske. Aftenen slutter med, at et hold af mennesker på et diskotek synger og hepper, at Kenneth skal drikke shots. Videoen slutter med spørgsmålet ”Respekterer vi egentlig et nej tak?”. Hvad mener du?

Mest læste i dag

Mistroiske blikke. Overraskede miner og folk, der snyder vodka i din drink. Det er virkeligheden for hovedpersonen Kenneth i en ny kampagnevideo af Kræftens Bekæmpelse.

I videoen skal Kenneth tilbringe en hel aften med sine venner, der har aftalt at se fodbold sammen for dernæst at tage i byen.

Kenneths opgave er at sige nej tak til alkohol en hel aften, mens skjulte kameraer filmer vennernes reaktion på hans pludseligt afholdenhed.

Det resulterer i kommentarer som:

- Vi taber jo, hvis du ikke drikker.
- SÅ tager du den tår
- Alle skal have et shot, ikke? Eller, det er ikke et spørgsmål.
- Den bliver uafgjort nu, fordi Kenneth ikke gad at drikke.
- Vil du være sød at drikke det shot NU?
- Lad os lige få noget gang i Kakao-Kenneth.
- Jeg har aldrig set en mand drikke så meget væske.

Aftenen slutter med, at et hold af mennesker på et diskotek synger og hepper, at Kenneth skal drikke shots.

Videoen slutter med spørgsmålet ”Respekterer vi egentlig et nej tak?”.
Hvad mener du?