Video: Skandinaviens eneste sorte næsehorn parrer sig for første gang

Dermed er avlsprojektet for de kritisk udryddelsestruede sorte næsehorn nået et vigtigt skridt videre i Danmark.

Han kom til parken som 2-årig, blev mobbet ud af savannen, vendte tilbage og blev landskendt for at have vædret en zebra. Nu har Thabo vist sig fra en anden og mere kærlig side. Efter at have bejlet til Bashira igennem det sidste år, er det nu lykkes for de to at gennemføre en parring.

- De har gået tæt op ad hinanden gennem længere tid, men uden at der er sket mere end det. I sidste uge begyndte vi så at se de spæde tegn på brunst og ophidselse, for eksempel at Thabo ligger sit hoved på hendes bagende og skubber sig op, fortæller Carsten Laigaard Jensen, der til daglig er dyrepasser for Thabo og Bashira.

Adfærden hos næsehornene vækker stor begejstring hos personalet i parken og ikke mindst hos direktøren:

- Det er super flot, at vi ser parring hos så ungt et par. Thabo har været igennem en markant udvikling, med en vis turbulens undervejs, og det er dejligt at hans bejleri nu giver resultat. Om parringerne så bærer frugt vil tiden vise, men i hvert fald er en vigtig milepæl nået, siger Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park.

Vil fortsætte et stykke tid

Det forventes, at parringerne vil fortsætte de kommende dage, og gæsterne i efterårsferien har dermed mulighed for at overvære en næsehornsparring.

I ferien tilbyder Ree Park de yngste gæster at blive Junior Rangers, som blandt andet får til at opgave at tage på patrulje for at beskytte dyrene, herunder næsehorn, og finde krybskytten.

Krybskytter er gået amok

Selv om en tur i en safaripark er fornøjelig, er budskabet nogle gange nedtrykkende.

Situationen i Afrika er så slem, at der alene i Kenya i år allerede er dræbt 34 næsehorn, hvilket svarer til 5 procent af landets bestand.

Ifølge de nyeste officielle tal anslås det, at der findes omkring 5.000 sorte næsehorn tilbage i naturen.

Se videoen nedenunder...

 

Dagens Gossip