Video: Vært bliver kræft-scannet på direkte tv - og får fjernet brysterne

Det var et forsøg på at sætte fokus på brystkræft, da den 40-årige nyhedsvært på ABC News, Amy Robach, lagde bryster til en mammografi for åben skærm.

Og det må man sige, at den amerikanske tv-vært gjorde. Det viste sig nemlig, at Amy Robach selv havde brystkræft.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Efter at have udsat sin egen mammografi i et stykke tid tog Amy Robach springet og sagde ja til at få scannet sine bryster på live tv foran millioner af amerikanske seere.

Den modige tv-vært, som er mor til to, var meget nervøs inden scanningen, men håbet om, at flere kvinder vil lade sig undersøge og derved redde liv, fik hende overbevist, om det var det rette at gøre.

- Det gjorde meget mindre ondt, end jeg havde troet, sagde en lettet Amy til kameraet, da undersøgelsen var overstået, og havde på det tidspunkt ingen ide om, at det faktisk var sit eget liv, hun reddede.

LÆS OGSÅ: Forskere: Disse ændringer kan brystkræft også medføre

Kort efter udseendelsen blev Amy indkaldt til nærmere undersøgelser på hospitalet. Her kom det frem, at hun havde ondartede knuder i brystet.

Diagnosen lyder på brystkræft i et tidligt stadie. I denne uge skal Amy gennemgå en operation, hvor lægerne fjerner begge hendes bryster.

Ca. 4800 danske kvinder får hvert år konstateret brystkræft, som er den hyppigste form for kræft hos kvinder i Danmark.

SE DEN RØRENDE VIDEO:

 

Dagens Gossip