Videoguide: Sådan giver du skilsmissebarnet en god jul

Juleplanlægning kan være en vanskelig disciplin for forældre, der er gået fra hinanden, men der gode råd at hente i denne videoguide til en god jul for skilsmissebarnet.

Når man planlægger samvær i julen, kan det være en godt at være opmærksom på følgende råd:

Barnet kan godt vænne sig til, at julen og traditionerne er anderledes hos mor end hos far. Det er dog vigtigt, at barnet oplever jul med begge forældre og vænner sig til på skifte at fejre jul i begge hjem.

December stresser børnene

December fylder i forvejen meget i børns bevidsthed, og det kan være en stresset periode på grund af de mange oplevelser og den anderledes hverdag. Lad derfor barnet få ro i julen. Det kan være en god ide at lade samværet strække sig over flere juledage, så det sted, hvor barnet holder jul, også er der, hvor barnet kan sidde i nattøj og lege med sine gaver.

Børn kan blive stressede, hvis de skal tage frem og tilbage mellem forældrene, og de kan godt vænne sig til ikke at være en del af alle juletraditioner hos hver af dem.

Kontakt gør børnene glade

Hvis der opstår savn til den forælder, barnet ikke er sammen med, kan man hjælpe barnet ved at tale åbent om barnets savn og lade barnet tage kontakt til den anden forælder. Måske kan det føles som en overvindelse, men ofte bliver barnet langt gladere bagefter.

Få flere råd til planlægning af ferier og højtider for skilsmissebørn på hjemmesiden børnimidten.dk, hvorfra ovenstående råd er hentet.

Se videoguiden nedenunder...

//Make Sense

 

Dagens Gossip