Vidne: Loft ville have sit navn slettet

Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Loft "ville ikke have", at hans navn fremgik af dokumenter, som Folketingets Ombudsmand havde bedt om at få udleveret i forbindelse med Skats behandling af Stephen Kinnocks skattesag.

Det siger skattedirektør i Skat København Lisbeth Rasmussen under vidneafhøringen i Skattesagskommissionen tirsdag eftermiddag.

Ifølge Lisbeth Rasmussen ville Peter Loft ikke have sit navn til at "stå og blinke". Hun har dog ikke selv hørt ham sige det, tilføjer hun.

Ombudsmanden gik ind i den omstridte sag i forbindelse med et afslag på aktindsigt i statsminister Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag fra en journalist på Jyllands-Posten.

I den forbindelse bad ombudsmanden om en sagsfremstilling og akterne i skattesagen - en anmodning som afstedkom heftig aktivitet i Skat København og Skatteministeriet.

Da Skat København og ministeriet skulle udarbejde et svar til ombudsmanden, blev der lagt flere udkast på bordet.

Det første udkast fra Skat København lå klar den 10. december. Heri blev det blandt andet nævnt, at sagsbehandlerne fra Skat København havde holdt fem møder med Peter Loft i forbindelse med sagen.

På møderne blev sagens "faktiske oplysninger og akter" blandt andet diskuteret, understregedes det i det første udkast.

Men da man lavede et nyt udkast tre dage senere - og som i sidste ende fandt vej til ombudsmanden - var denne formulering pludselig udeladt, så Peter Lofts navn ikke blev nævnt.

Det blev ligeledes understreget, at "sagens materielle indhold" ikke blev drøftet mellem myndighederne.

Skattedirektør Lisbeth Rasmussen mener på den baggrund, at skattemyndighedernes redegørelse for Thorning-Kinnock-skattesagen "ikke var retvisende".

- Det er ikke retvisende. Det er ikke en fuldstændig rimelig fremstilling, siger hun med henvisning til, at Skatteministeriet og Skat København bedyrede over for ombudsmanden, at skattesagens "materielle indhold ikke har været drøftet" på møder mellem Skatteministeriets øverste top og sagsbehandlerne i Skat København.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip