Vidste du det? Disse fem ting må du ikke støvsuge op

En støvsuger kan holde til det meste, men der er ting, du ikke må støvsuge op, selvom det kan være fristende. Læs hvad du skal styre udenom her.

Store glasskår
Store glasskår kan ødelægge støvsugerposen, eller sætte sig fast i slangen. Så brug en kost i stedet siger Carolyn Forte, der er direktør for Good Housekeeping Research Institute.

Der er fem steder, du helt sikker altid glemmer at gøre rent

Mønter, papirclips og små objekter
Det er fristende at lade støvsugeren suge mønter og papirclips op, men lad være med det, for de kan sætte sig fast i støvsugeren og ødelægge den indefra.

Våd mad
Har du tabt en tallerken med cornflakes og mælk på gulvet så lad være med at hente støvsugeren, og det gælder i det hele taget for alt vådt og fugtigt, der må være tabt på gulvet, for det kan i sidste ende ødelægge din støvsuger. Har du et stort område for eksempel en kælder, der er blevet våd, ikke at forveksle med oversvømmelse, så skal du have fat i en støvsuger der kan tage vand.

Se billederne fra Helena Christensens hjem

Aske fra brændeovnen
Du må aldrig støvsuge aske fra din brændeovn op. Selvom du måske mener, at der ikke er nogen gløder, kan du ikke være sikker. Allertidligst må du støvsuge asken op efter fire dage. Men brug helst en kost til at tage asken fra brændeovnen med.

Fint støv
Har du for nylig bygget om, så undgå at suge støv og partikler fra ombygningen op, her skal du hellere bruge en Shop Vac, der er designet til de mest hårdhændede opgaver, når det kommer til rengøring. Det fine støv vil tilstoppe filtrene eller støvsugerposen med det samme, og så vil støvsugeren sende støvet ud igen, siger Forte til ’Good Housekeeping’.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip