Viggo Mortensen hædret på filmfestival

Med roller i "Ringenes Herre"-trilogien og i det Oscar-nominerede drama "Eastern Promises" har dansk-amerikanske Viggo Mortensen etableret sit navn som stjerneskuespiller.

Og søndag aften blev han hyldet ved Marrakesh filmfestival for sit lange, flotte karriere i filmindustrien, som har kastet flere Golden Globe-nomineringer af sig og i 2007 kulminerede med en fornem Oscar-nominering for bedste mandlige hovedrolle. Det skriver The Hollywood Reporter.

Efter at have præsenteret sin seneste film "Far From Men", som er optaget i Marokko, blev Mortensen kaldt på scenen for at modtage den fornemme hæder for sine film,- musikalske,- og kunstneriske talenter. Derefter takkede han for prisen på både fransk og arabisk.

Tidligere på dagen fortalte den halvdanske superstjerne om sit samarbejde med instruktøren David Cronenberg, der har haft Mortensen med i tre film - blandt andet i "Eastern Promises." Et samarbejde, som har udviklet Mortensens skuespilevner.

- Han har hjulpet mig med at lave virkelig gode præstationer. Måske fordi han forstår min proces, og fordi vi har mange ting tilfælles i forhold til vores følsomhed, siger Mortensen.

Viggo Mortensen har en amerikansk mor og en dansk far. Han har boet i Venezuela, Argentina, en kort periode i Danmark, USA og Spanien og mestrer ud over skuespillet også flere sprog.

Newspaq

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip