Viktor taber finalen i Japan Open efter gyser

Viktor Axelsen må stadig kigge langt efter en turneringssejr i Super Series.

I finalen ved Japan Open tabte den unge dansker i tre sæt til den kinesiske legende Lin Dan i en mental gyser.

Lin Dan vandt 21-19, 16-21, 21-19 efter et drama i tredje sæt, hvor Axelsen satte en stor føring over styr.

Det var den 21-årige Viktor Axelsens fjerde finale i serien, og Lin Dan fik dermed revanche for nederlaget til Axelsen i Australien tidligere i år.

Syvendeseedede Viktor Axelsen var ellers godt spillende mod den 10 år ældre kineser, som måtte slide med danskerens mange returneringer i begyndelsen.

Det blev hurtigt 8-3 til Axelsen, hvorefter sættet blev tættere, men Viktor Axelsen holdt niveauet og kom på 12-8. Lin Dan satte tempoet i vejret og pressede danskeren, og det blev 16-16 i et tæt sæt.

Den femteseedede kineser trak dog fra og vandt første sæt 21-19.

Axelsen kom igen godt fra start i andet sæt, hvor det blev 3-1 og 5-3 i danskerens favør, før et par fejl betød, at Lin Dan udlignede.

Pludselig var danskeren inde i en skidt stime, og Lin Dan vandt tre point i træk til nervepirrende 6-6.

Det blev også 10-10, men danskerens fejlrate var lidt for stor, og det var vanskeligt at trække fra mod kineseren, der dog ikke virkede interesseret i alt for lange dueller, som tapper kræfterne.

Det læste Axelsen, og han satte tempoet op, hvilket var den rette medicin mod Lin Dan, og det blev 15-11 og 19-14 til danskeren.

Den unge fynbo kørte på efter tre kvarters badminton og sikrede sig sættet, og i tredje sæt forsatte danskeren tempoet og bragte sig foran 7-3, mens Lin Dan lavede flere og flere fejl og virkede fysisk mærket.

Axelsen kom på 11-3 og spillede med overskud. Ved 12-7 begyndte nerverne dog at drille lidt, og Lin Dan spillede sig tilbage. Danskeren virkede mentalt presset, og 12-9 blev til 12-10, før Lin Dan servede bolden ud over baglinjen.

Lin Dan styrede spillet og udlignede til 13-13, mens Axelsen forcerede og satte den store føring over styr.

Danskeren fik dog overvundet det mentale, bragte sig foran 16-15 efter 70 minutter. Presset var stort ved 17-17, før en fremragende duel endte med Lin Dan-føring 18-17.

Ved 19-19 krævede det nerver af stål, og dem havde Axelsen ikke på dagen på de sidste bolde.

Den danske mixeddouble Joachim Fischer og Christinna Pedersen sikrede sig tidligere søndag finalesejren ved turneringen, da de besejrede verdensmestrene Zhao Yunlei og Zhang Nan fra Kina med 17-21, 21-18 og 23-21.

Senere søndag spiller damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl også finale i turneringen, når de møder det kinesiske par Zhao Yunlei og Zhong Qianxin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip