Vil i formel 1 uden at betale

Men det bliver ikke en check på flere millioner kroner, der kommer til at bane vejen for Kevin Magnussen. Danskeren er nemlig ikke en såkaldt ’betalings-kører, fastslår Magnussens manager, Dorte Riis Madsen>

- Kevin tilhører den kategori af topkørere, der normalt ikke kommer til at betale sig ind i formel 1.

Indstillingen om, at Kevin Magnussen skal tage springet ind i formel 1 uden hjælp fra en stor pose penge, lyder umiddelbart urealistisk for en ung dansk racerkører.

Kevin Magnussen har dog den fordel, at han som udviklingskører hos McLaren har et stærkt kort på hånden, når puslespillet om næste års formel 1-sæder går i gang. Og i sidste uge meddelte McLaren så, at det engelske team aktivt vil hjælpe Kevin Magnussen ind i formel 1.

I første omgang bliver det næppe hos McLaren, at Kevin Magnussen får sin formel 1-debut. Således ser McLaren helst, at han lige modnes et år hos et andet team, før han er klar til at køre for det engelske storhold.

Har brugt 40 millioner kroner

Det med, at Kevin Magnussen ikke skal i formel 1 som såkaldt betalingskører, har været planen fra begyndelsen.

- Fra den dag, vi begyndte målrettet at forfølge Kevins drøm, har vi været privilegerede at have en opbakning og egen tro på vores projekt til at kunne gå efter en ultimativ plan A. Den plan er gået ud på at bruge de penge, der skulle til, for at give Kevin de bedste muligheder og forudsætninger for at blive så god, at han ville blive interessant for de allerbedste teams i formel 1. Og her får kørerne løn, siger Dorte Riis Madsen og fortsætter:

- Vi har været heldige at stå i en situation, hvor dygtige mennesker har troet på os og vist os tillid, så vi har formået at finde de meget store penge, vi har skullet bruge for at være i de bedste teams hele vejen op gennem formel-rækkerne og frem til formel 1.

Foreløbig er der skudt lige omkring 40 millioner kroner i Kevin Magnussens karriere, og her er danskerens budget for sæsonen 2013 på cirka 12 millioner kroner i Formel Renault World Series 3.5 indregnet.

Gavmilde sponsorer

Pengene er gennem årene kommet fra sponsorer som Samsung, Nordea og ikke mindst Jack&Jones, som menes at være den klart største bidragsyder.

- At Kevin så selv har leveret varen og indfriet de forventninger, der indtil videre har været til ham, er et imponerende stykke arbejde fra hans side. Så han har på den måde selv kørt sig i stilling til ikke at blive betalingskører, når den dag forhåbentligt kommer, understreger Dorte Riis Madsen.Men hvem betaler så for, at Kevin Magnussen kan køre formel 1 i næste sæson? Det spørgsmål står foreløbig ubesvaret hen. Meget afhænger formentlig af, hvilket team danskeren ender i en kontraktforhandling med. Her har et hold som Force India været nævnt.

BT kender ikke til de kontraktlige aftaler mellem Kevin Magnussen og McLaren i forhold til danskerens vej ind i formel 1. Helt generelt kunne en aftale lyde på, at McLaren eksempelvis fritstiller eller ’udlåner Magnussen til et andet team, som tager danskeren ind med forudsætningen om, at McLaren så køber Kevin Magnussen tilbage året efter for et allerede aftalt millionbeløb.

Den løsning kan dog skrues sammen på mange måder og vil formentlig først ligge klar, når eller hvis en kontrakt indgås mellem Kevin Magnussen og et formel 1-hold.

 

Dagens Gossip