Vildledning: Nej - så meget kød er der ikke i GØLs pølser

Skrevet af Holger Madsen

10/04/2013
GØL har i årevis prøvet at sælge sig selv som mere kødholdige pølser, blandt andet med sloganet "mere kød end de fleste". Men det er altså ikke hele sandheden, og derfor vil Forbrugerrådet nu have stoppet den vildledende markedsføring. Det er programmet "For godt til at være sandt" på DR1, der i dag kan fortælle hvordan der leges med reglerne for at få pølserne til at fremstå mere lækre end de i virkeligheden er. Det handler om hvad kød er, og her har EU klare regler på området. 55 procent af kødet må være fedt og bindevæv, men GØL klandres for at få det til at lyde som om, at deres pølser næsten udelukkende indeholder rent kød. Men en stor del af "kødet" er altså i virkeligheden fedt og bindevæv. - Tulip skal stramme op. De sender et forkert signal til kunderne, når de sætter så meget fokus på en kødprocent, der dækker over en kødbetegnelse, som er meget langt fra, hvad vi mener, er den gængse opfattelse af kød, siger Camilla Udsen, der er seniorrådgiver for Fødevarepolitik i Forbrugerrådet. Rådet ser gerne loven strammet, og Tulip siger at man blot overholder reglerne.

Mest læste i dag

GØL har i årevis prøvet at sælge sig selv som mere kødholdige pølser, blandt andet med sloganet "mere kød end de fleste".

Men det er altså ikke hele sandheden, og derfor vil Forbrugerrådet nu have stoppet den vildledende markedsføring.

Det er programmet "For godt til at være sandt" på DR1, der i dag kan fortælle hvordan der leges med reglerne for at få pølserne til at fremstå mere lækre end de i virkeligheden er.

Det handler om hvad kød er, og her har EU klare regler på området. 55 procent af kødet må være fedt og bindevæv, men GØL klandres for at få det til at lyde som om, at deres pølser næsten udelukkende indeholder rent kød.

Men en stor del af "kødet" er altså i virkeligheden fedt og bindevæv.

- Tulip skal stramme op. De sender et forkert signal til kunderne, når de sætter så meget fokus på en kødprocent, der dækker over en kødbetegnelse, som er meget langt fra, hvad vi mener, er den gængse opfattelse af kød, siger Camilla Udsen, der er seniorrådgiver for Fødevarepolitik i Forbrugerrådet.

Rådet ser gerne loven strammet, og Tulip siger at man blot overholder reglerne.