Vildt: Facebook i snak om køb af drone-firma

Dårligt er der gået en måned efter at Facebook annoncerede at de har købt appen WhatsApp for 100 milliarder kroner, før rygterne går på et nyt vovet opkøb: et køb på over 300 millioner kroner af Titan Aerospace, der udvikler førerløse fly! Det skriver TechCrunch.

At Facebook har haft en tendens til at lave vilde opkøb har længe været kendt. Da de for godt 2 år siden købte konkurrenten Instagram for over 5 milliarder kroner var det et af de største, vildeste og mest vovede opkøb de nogensinde havde lavet. Med købet af WhatsApp har de nu solidt sat sig solidt på tronen som kongen af apps. Så hvad dælen er det lige de vil med et firma der laver fly?

Svaret er deres nonprofit-initiativ Internet.org, hvor de vil bringe internettet ud til alle mennesker på jorden. Mens der i dag er 7 milliarder mennesker på jorden og næsten lige så mange mobiltelefoner, er der kun 2 milliarder mennesker, der har adgang til internettet. Med over en milliard brugere bliver Facebook altså nødt til at få flere mennesker på internettet for at de kan fortsætte med at vokse som de har gjort hidtil.

Det er her, Titan Aerospace kommer ind: ved at lave fly der flyver over 20 kilometer oppe i luften i op til 5 år af gangen kan de være med til at forbinde store områder med internet, der førhen ikke har været forbundne. Flyene kan flyve lige over 100 km/t og vil fungere som en slags fly-satellitter, der er langt billigere at få op end egentlige kommunikationssatelitter.

Også Google har haft deres egne højtflyvende planer med deres Project Loon. Selvom det på overfladen ligner filantropi er det dog benhård business for både Google og Facebook: ved allerede nu at sikre internet i hele verden er det håbet, at de nye middelklasser der opstår i Afrika, Asien og Latinamerika også i fremtiden vil være hooked på både Googles og Facebooks produkter.

Hvad siger du: smart business eller højtflyvende storhedsvanvid? Deltag i diskussionen på Facebook

 

Dagens Gossip