Vildt! Mand vinder en milliard kroner i lotto

En heldig franskmand kommer sandsynligvis ikke til at mangle hverken foie gras, trøfler eller champagne resten af sit liv.

Fredag hev han den helt store gevinst i det europæiske lotteri Euro Millions. Hele 984 millioner kroner kan han snart sætte ind på sin bankkonto - det er den femte største jackpot nogensinde. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lotteriet Euro Millions bliver spillet i ni lande - Spanien, Storbritannien, Frankrig, Luxembourg, Belgien, Irland, Schweiz, Portugal og Østrig.

Chancen for at vinde fredagens kæmpegevinst var én til 116 millioner. Franskmanden har nu 60 dage til at tage kontakt til arrangørerne af det transnationale lotteri, så han kan få udbetalt sine 132 millioner euro.

I oktober vandt en dansker en rekordstor gevinst i lotteriet Eurojackpot, som fik premiere i marts 2012.

Lottokuponen var købt i kiosken på Herlev Sygehus til 60 kroner, og danskeren vandt hele 135 millioner kroner, hvilket gør gevinsten til den suverænt største i danmarkshistorien.

Den hidtidige rekord lød på 38,5 millioner kroner vundet af et københavnsk ægtepar i marts 2008.

Spillere fra 14 europæiske lande - heriblandt Danmark, Sverige, Norge, Finland og Tyskland - kan være med i de gigantiske puljer, som skal gøre europæiske Lotto-spillere til multimillionærer.

Førstepræmiepuljen i Eurojackpot er hver uge på minimum 63 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip