Vilhelmsen: Patentdomstol sikrer arbejdspladser

SF står fuldt og fast bag statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når hun opfordrer Enhedslisten og Dansk Folkeparti til at ombestemme sig og stemme for domstolen, så man undgår en folkeafstemning om sagen. Det understreger partiformanden, socialminister Annette Vilhelmsen (SF).

»Patentdomstolen betyder rigtig meget for vores virksomheder, den betyder meget for vores innovative miljø. Hvis vi går med i patentdomstolen, gør vi livet lettere for virksomhederne, og dermed vil vi kunne sikre danske arbejdspladser,« siger hun.

Annette Vilhelmsen vil ikke kommentere, om regeringen lægger pres på EU-modstanderne i støttepartiet Enhedslisten. Hun retter i stedet blikket mod Dansk Folkeparti, som hun opfordrer til at ombestemme sig.

»Jeg tror, at alvoren er ved at gå op for alle, også for DF. Dansk medlemskab af patentdomstolen betyder danske arbejdsplader, og man skulle fra DFs side bakke op om domstolen,« siger hun.

Lykkes det ikke at få fem sjettedeles flertal i Folketinget for dansk medlemskab, vil der ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt blive udskrevet folkeafstemning 25. maj i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet.

Skulle det ske, tror økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på en engageret debat.

»Det er i hvert fald et spørgsmål, som er til at tage stilling til: Skal det blive ved med at være dyrt og besværligt for virksomheder at få deres rettigheder, eller skal det være langt billigere og enkelt, så vi måske kan skabe flere arbejdspladser,« spørger de Radikales leder.

 

Dagens Gossip