Vilhelmsen vil ikke lempe regler for tvangsbortadoptioner

»Hvis forældrenes opførsel betyder, at der er risiko for, at barnet vil ende med at begå alvorlig kriminalitet eller anden asocial adfærd senere i livet, så skal kommunerne gribe ind tidligt og konsekvent, så man kan få barnet ind i en sund udvikling. Og det mener jeg sådan set, at der er gode muligheder for i dag, for eksempel ved at anbringe barnet,« skriver Annette Vilhelmsen i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Forslaget fra Jane Jegind udspringer fra tal fra Odense Kommune, der viser, at 40 procent af Vollsmoses mest kriminelle nedstammer fra de samme to familier eller kontrolleres af dem, oplyser TV2/FYN. Derfor mener borgmesterkandidaten, at det skal være muligt at adoptere børnene ud af de kriminelle familier. Forlaget fra borgmesterkandidaten møder opbakning fra Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V).

»Vi vil i Venstre godt være med til at se fordomsfrit på de forslag, man har i Odense herunder spørgsmålet om tvangsbortadoption. Hvis det er noget, der vil kunne lade sig gøre, og som vil virke, og det vil løse kommunernes problemer med kriminelle familier, der giver deres kriminalitet videre til de kommende generationer. Så må vi overveje, om vi skal gribe til andre redskaber end dem, der nu er i den lovgivningsmæssige værktøjskasse,« siger han.

I dag er det ifølge Familiestyrelsen kun muligt at adoptere børn væk uden forældrenes samtykke, hvis det vurderes, at forældrene »er ude afstand til at varetage omsorgen for barnet«. Ligeledes kan et barn fjernes fra dets biologiske forældre, hvis det er under et år gammelt, og forældrene ikke kan »spille en positiv rolle i forbindelse med samvær«.

 

Dagens Gossip