Ville slippe for bøde men fik sine venner i fængsel

En relativt banal bødesag for en færdselsforseelse ser nu ud til at sende tre unge mænd i fængsel. I går dømte Glostrup Ret nemlig tre venner skyldige i at afgive falske forklaringer til en dommer, så én af dem kunne slippe for en bøde, skriver København Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Sagen startede i juni 2012 i lyskrydset ved Roskildevej og Hvidovrevej, hvor en politipatrulje standsede en bil, der kørte over for rødt. Føreren, en 27-årig mand fra Valby, blev sigtet for den trafikfarlige forseelse, der normalt afgøres med en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

Men det ville bilisten ikke acceptere, så han indbragte sagen for retten, hvor han erklærede, at han var uskyldig, hvilket to venner kunne bevidne. Sagen endte dog med udgangspunktet, en bøde på 2.000 kr. og et klip i kørekortet, men sagen fik ikke sin afslutning der.

I juli 2013 rejste anklagemyndigheden tiltale mod de to ’vidner’ på 21 og 22 år fra Vanløse og Valby samt føreren for falsk forklaring for retten og medvirken til samme. Ved et retsmøde i går blev de alle kendt skyldige i Glostrup Ret, hvilket udløste 40 dages ubetinget fængsel til føreren og hans 21-årige ven. Den tredje 22-årige tiltalte afventer sin strafudmåling.

-  Det er absurd, at en bødesag i stedet ender med tre mand i fængsel – men det er alvorligt at lyve for en dommer og det straffes hårdt, siger anklager Martin Top-Madsen.

Alle tre nægter at have vidnet falsk, og sagen bliver nu anket til landsretten.

 

Dagens Gossip