Vince Vaughn: Giv våben til skolebørn

Skrevet af admin

02/06/2015

Dagens topnyheder

Særligt USA har været ramt af flere bestialske skolemassakrer, hvor uskyldige lærere og elever brutalt er blevet myrdet.

Men flere af disse meningsløse mord kunne være undgået, hvis skolerne selv havde haft mulighed for at forsvare sig ved at have skydevåben liggende. Det mener skuespilleren Vince Vaughn i et yderst opsigtvækkende interview med mandemagasinet GQ.

- At forbyde skydevåben svarer til at forbyde gafler for at undgå, at folk bliver fede. Ved at forbyde eksempelvis skydevåben, stoffer eller alkohol fjerner man ikke verdens problemer, mener den 45-årige skuespiller og fortsætter:

- Tænk på skudmassakrer. De sker kun steder, hvor man forbyder skydevåben. Disse mennesker er syge i hovedet, når de dræber uskyldige mennesker. Hvis skydevåben bliver ulovlige, bliver disse mennesker ved med at gå ind at dræbe uskyldige mennesker, der ikke kan forsvare sig. De er monstre, der dræber børn, siger Vaughn, der selv er far til fireårige Locklyn Kyla og etårige Vernon Lindsay, som han har med sin kone, ejendomsmægleren Kyla Weber.

Skuespilleren mener, at de amerikanske politikere er hykleriske, når de selv sender deres børn på skoler, hvor skydevåben er tilladt, og derfor bør våbenloven lempes, for det svarer ifølge Vaughn til at have basal ytringsfrihed.

- Vi har ret til at bære våben som forsvar. Alle ved, at det bedste værn mod ubudne gæster er lyden af en pistol, der tager ladegreb, understreger skuespilleren i det opsigtvækkende interview.

Vince Vaughn er snart aktuel i HBO-dramaserien "True Detective" og kan derudover ses i de danske biografer fra torsdag den 13. august i filmen "Unfinished Business".

/ritzau/FOKUS