Vind-anlæg udkonkurrerede gas og kul i Europa sidste år

Der var modvind at spore i gas- og kulindustrien, der sidste år blev overhalet inden om af den europæiske vindenergi.

For mens der i 2014 blev installeret anlæg i vindindustrien med en samlet ny kapacitet på 11.791 megawatt (MW), blev der tilføjet kul- og gasanlæg med en kapacitet på henholdsvis 3305 MW og 2338 MW på tværs af EU's 28 medlemslande.

Det oplyser den europæiske vindenergiorganisation (Ewea) med den danske direktør Thomas Becker i spidsen.

Samtidig blev flere kul- og gasanlæg sendt på pension, end der ifølge Ewea blev installeret, mens vindenergiens kapacitet steg 5,3 procent i forhold til 2013.

- Europa er ved et vendepunkt for investeringer i vedvarende energi og især vindenergi. At poste kapital i den gamle industri i Europa begynder at se uklogt ud. Derimod går det fremad med vedvarende energi, og investeringer i vind er fortsat attraktive, siger Thomas Becker i en pressemeddelelse.

Opførelsen af kraftværkerne for vedvarende energi sidste år har bragt niveauet for vindenergi op på et niveau, hvor det er nok til at dække 10 procent af EU's el-forbrug. Det er en stigning fra otte procent året før.

- Tallene viser i stor stil Europas fortsatte engagement i vedvarende energi og vindenergi. Men det er ikke tid til at hvile på laurbærrene. Usikkerhed vedrørende lovgivningen i energisektoren er en trussel mod at garantere bæredygtig energi og konkurrenceevne på lang sigt, siger Becker.

Særligt Tyskland og Storbritannien var aktive i opførelsen af anlæg i 2014. Tilsammen stod de to lande for knap 60 procent af den samlede installation af vindværker ifølge Eweas tal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip