Vink farvel til varmen - nu kommer kulden

Mens den netop overståede weekend bød på temperaturer, der kunne minde om sommer - i hvert fald for de heldige - så trækker mere vinterligt vejr ind over landet i denne uge.

For det kommer kun til at gå én vej for temperaturen de næste syv dage: Nedad.

- Vi lægger ud med nogle gråvejrsdage. I stedet for de omkring 20 grader, som nogle fik glæde af lørdag, bliver det omkring 10-12 grader, fortæller vagtchef ved DMI Frank Nielsen.

Mandag kommer der lidt vand ud af de grå skyer. Især i den centrale del af landet. Tirsdag og onsdag ser dog ud til at være primært tørvejrsdage, siger vagtchefen.

Skiftedagen bliver torsdag, hvor vinden blæser ned til Danmark fra det frostkolde nord.

- Torsdag bliver der åbnet op for en anden vejrtype fra nord og nordvest. Det sker med kold luft fra Grønland. Det får vi rigtigt at mærke sidst på ugen. Det går det ned ad bakke, lyder det fra Frank Nielsen.

Efter et par grå dage med hæderlige efterårstemperaturerne skal vi nemlig ned og vende omkring fem grader om dagen med risiko for nattefrost.

- Det kommer til at hedde 10 grader torsdag, mens fredag og lørdag ryger ned omkring fem til otte grader, siger vagtchefen.

Cyklister skal derfor have handskerne frem, og alle der skal færdes i trafikken skal være opmærksomme på, at det kan blive glat derude, advarer vagtchefen.

Vinden får vi især at mærke fra sidste halvdel af onsdag til og med fredag, hvorefter klart og køligt vejr tager over.

Der kan dog komme enkelte byger, og de kan være af den hvide slags.

- Efter en næsten sommerlig weekend, så bliver næste weekend næsten vinterlig, hvor vi kan risikere sne eller slud, lyder det fra vagtchefen, der slår fast, at der ikke er flere lune dage i udsigt i år.

 

 

Dagens Gossip