Vinter og kulde truer Syriens børn

Vinteren er på vej til Syrien og landene omkring den kriseramte stat - og børn og særligt spædbørn i de overfyldte flygtningelejre i grænseområdet - går en hård tid i møde, når frostgraderne gør sit indtog i landet.

Derfor er Unicef nu i gang med at sikre, at børnene har varmt tøj samt ordentlige tæpper og sovemåtter, så de kan holde sig varme i den kommende tid.

Samtidig satser organisationen på at støtte en vaccinationskampagne, der skal beskytte op mod en million børn mod mæslinger og andre sygdomme. Især i de tætpakkede flygtningelejre er der nemlig risiko for udbrud af smitsomme epidemier.

Unicef arbejder i hele Syrien sammen med lærere og sundhedsmedarbejdere, syriske Røde Halvmåne og adskillige ngo-organisationer og lokale foreninger.

- Der er en opfattelse af, at tingene står så slemt til i Syrien, at intet kan gøres, og det er simpelthen ikke tilfældet, sagde Unicefs øverste chef Anthony Lake for nylig under et besøg i Za'atari-flygtningelejren nær den syriske grænse.

- Vi har været i Syrien før og under hele krisen, og vi har allerede nået hundredtusinder af børn, lød det videre.

Omkring en million børn er berørt af konflikten i Syrien, som blandt andet har sendt 100.000 børn på flugt til Libanon, Jordan, Tyrkiet og Irak.

Unicef er derfor i gang med at udvide beredskabet for at nå hundredtusinder af børn med blandt andet beskyttelse, terapi, vand, sanitet og hygiejne samt sundhed og skolegang.

 

 

Dagens Gossip