Vinterferie: Udsigt til februar-kø på de tyske veje

Skolernes vinterferie er lige om hjørnet, og rigtig mange familier vil pakke bilen og begive sig ud på de tyske motorveje. Men det er ikke kun danskerne, der holder ferie i februar. Derfor vil der være udsigt til feriekøer på flere af vintersportsruterne gennem Tyskland i en stor del af februar.

- Næste fredag vil rigtig mange passere den dansk-tyske grænse, og det betyder, at der bliver et massivt pres på de tyske motorveje. Derfor bør man så vidt muligt undgå at køre fredag eftermiddag, og så ellers følge med i køprognoserne fx på fdm.dk, siger FDMs feriekonsulent Frederik Valmin.

Udover at besøge de europæiske skipister har børnefamilierne ifølge FDM travel også booket sig ind på badelande i Nordtyskland. De kan glæde sig over, at de ikke i samme grad vil blive berørt at trafikken.

- Skal man kun til Nordtyskland, er der ikke udsigt til de store kødannelser. Men har man endnu ikke planlagt turen og kun vil afsted i et par dage, bør man overveje at køre eksempelvis midt på ugen for at undgå at ramme ind i skiferiekøen, siger Frederik Valmin.

Skal man køre langt i bilen, anbefaler FDM, at man husker at holde pauser, og så er det altid en god idé at få lavet et vintertjek af bilen, så man minimerer risikoen for at starte ferien med et nedbrud på en motorvej i udlandet.

Uanset om der står ski eller badeland på ferieplanen, så minder FDM om, at der er en række særlige krav til udstyr i og på bilen, når man kører i vintermånederne. For eksempel kræver tyskerne, at bilen har miljømærkat i en række byer, ligesom bilen skal have vinterdæk på, når der er sne eller sjap.

 

Dagens Gossip