Virksomheder blæser højt og flot på påbud

Danske selskaber slipper for billigt, selvom de gentagne gange udsætter deres ansatte for stor fare på landets byggepladser.

Det er både fagforeninger, arbejdsgivere og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) enige om ifølge Jyllands-Posten.

Som eksempel nævner avisen, at en underentreprenør alene i år har fået 13 påbud om at bringe sikkerhedsforholdene i orden på en række byggepladser.

Den manglende sikkerhed betød, at en polsk medarbejder i juli 2011 blev invalideret efter et fald fra syv meters højde.

- Noget tyder på, at der er givet bøder og påtaler uden, at det har gjort indtryk på arbejdsgiveren. Det bliver vi nødt til at overveje, hvordan vi håndterer, siger Mette Frederiksen (S) til Jyllands-Posten.

- Eksemplet viser, at nogen er ligeglade og udnytter, at samfundet ikke reagerer prompte og resolut nok ved de gentagne overtrædelser.

Firmaet - Tag DK - fik fredag en bøde på 40.000 kroner for den 17 måneder gamle ulykke, men firmaet er også blevet meldt til politiet for 13 måneder siden i en anden sag, der endnu ikke er afsluttet.

Endelig overvejer Arbejdstilsynet at anmelde virksomheden for to andre lovovertrædelser.

Direktør i Tag DK, Søren Aadal Krog, forsvarer sig med, at de polske medarbejdere ser stort på sikkerheden.

- Ugen efter, at medarbejderen var faldet ned, gik hans kolleger på det selvsamme tag uden at have sele på, siger han.

Direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm mener, at en stor del af problemet kan løses, hvis myndighederne udsteder flere bøder og opkræver dem hurtigere.

- Det vil være fint, at de bøder, som Arbejdstilsynet indstiller til politiet, bliver opkrævet i en fart, siger Peter Stenholm.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip