VM-byggeri koster masser af menneskeliv

Der har allerede været masser af negativ omtale i forbindelse med VM i fodbold i 2022 i Qatar, men nu er ørkenstaten for alvor kommet i modvind.

I forbindelse med påbegyndelsen af stadionbyggeriet er arbejdsvilkårene for de mange tusinde nepalesere, der er taget til Qatar for at bygge VM-arenaer, kommet på dagsordenen. Og det viser sig nu, at vilkårene for nepaleserne er så dårlige, at det allerede har kostet menneskeliv i sommerens løb.

Ifølge den engelske avis The Guardian viser papirer fra den nepalesiske ambassade i Doha, at 44 nepalesiske arbejdere døde fra d. 4. juni til d. 8 august. I denne periode har temperaturen i flere tilfælde været over 50 grader, og det skulle ifølge The Guardian være en af grundene til, at flere er døde af hjertestop.

Papirerne afslører samtidig, at flere nepalesere hævder, de ikke har fået løn i månedsvis, og at deres lønninger bliver tilbageholdt for at forhindre, at de flygter. Andre arbejdere fortæller, at de ikke får lov at drikke vand i den voldsomme varme i ørkenen, ligesom flere har fået inddraget deres pas og dermed er blevet reduceret til illegale flygtninge i landet.

The Guardian skriver samtidig, at International Trade Union Confederation (ITUC), der er verdens største faglige organisation, anslår, at stadionbyggerierne i Qatar som minimum vil koste 4000 immigrant-arbejdere livet, før VM sparkes i gang i 2022, hvis ikke regeringen og FIFA skrider ind og får forbedret arbejdsforholdene.

- FIFA er nødt til at sende et stærkt og klart budskab til Qatar om, at de ikke vil tillade, at VM bliver bygget på et system af moderne slaveri, som er virkeligheden for de immigrant-arbejdere, der er i landet i dag, siger Sharan Burrow, der er generalsekretær i ITUC

Arrangørerne selv afviser dog umiddelbart, at der skulle være problemer med de arbejdsforhold, som de tilbyder.

- Helbredet, sikkerheden, trivslen og værdigheden for alle arbejdere, som bidrager til, at vi kan afholde VM, er det mest vigtige for os som arrangører, skriver VM-værterne ifølge Reuters i en pressemeddelelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip