VM i Qatar 2022 var en fejl, indrømmer Blatter

FIFA-præsidenten Sepp Blatter indrømmer, at det kan være en fejl at afholde VM i 2022 i ørkenlandet.

Selv om der er ni år til, så raser debatten for fuld hane. Problemet er, at - som alle andre VM-slutrunder - turneringen i Qatar i 2022 skal afholdes om sommeren. Eller skal den? For med temperaturer på den gode side af de 50 grader har Sepp Blatter foreslået, at man afholder VM i fodbold i en af vintermånederne.

Men det er ikke bare lige sådan at rive store dele af sæson-kalenderen ud. Og nu indrømmer han så, at det kan have været en fejl at give Qatar VM-slutrunden.

- Det var nok en fejl, at vi dengang valgte at give slutrunden til Qatar. Efter mange diskussioner og et kritisk blik på sagen er det i hvert fald den konklusion, jeg er kommet frem til. At afvikle VM om sommeren i Qatar er simpelthen uansvarligt, siger Sepp Blatter

Tirsdag mødes repræsentanter for 207 af de største klubber i Europa i Geneve i Schweiz. Her skal de diskutere, hvordan man får løst problemet. Ifølge AC Milans direktør, Umberto Gandini, er det nærmest "uomtvisteligt", at klubberne må acceptere, at VM skal afholdes i en vintermåned.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi kun tænker på denne ene slutrunde, og den varer jo ikke for evigt, siger Gandini om et muligt vinter-VM.

- Hvis vi skal finde en løsning, så skal vi være indstillede på, at hele fodbold-familien samarbejder om det her, og så må vi overveje, hvad der er bedst for fodbolden.

Ender det med en vinter-slutrunde, så regnes det for mest sandsynligt, at turneringen vil blive spillet i november og december, og ikke i januar og februar.

Dermed vil VM være slut, når Premier League afvikler deres tætpakkede juleprogram. Det ændrer dog ikke ved det engelske fodbold-forbunds holdning til forslaget. De mener stadig, at det vil være et for stort indgreb i forhold til Premier League-kalenderen.

 

Dagens Gossip