VM-spiller står over for ligadebut – som dommer

Thor Dresler kan skrive historie som den første landsholdsspiller, der bliver topdommer

Som den første danske landsholdsspiller i ishockey er Thor Dresler klar til debut – som hoveddommer i ligaen.

I to kampe har han gjort et så godt indtryk, at de dommeransvarlige med Kim Pedersen og Kent Kølvig i spidsen er klar til at lade ham dømme i den bedste danske liga i den kommende sæson, hvis han kan holde niveauet i de næste to testkampe.

Da BT mødte Thor Dresler (han var tilskuer) tirsdag til træningskampen Herlev Eagles versus Rungsted Ishockey i Herlev Skøjtehal, sagde han:

- Jeg troede, at jeg var færdig med ishockey efter VM i Stockholm, men er glad for, at jeg lod mig overtale til at tage nogle kampe som dommer for at se, om det var noget for mig. Det har været en oplevelse, og jeg har virkelig fået smag for det. Jeg håber selvfølgelig på min chance i ligaen. Dommerne har lige så store ambitioner som spillerne.

Blandt tilskuerne i Herlev Skøjtehal var også DIUs ny landstræner, Janne Karlsson, som så sin første kamp på dansk is.

- Det er meget positivt, at en topspiller efter sin aktive karriere bliver dommer. Vi har set det i Sverige. Thor kan være med til at højre respekten for dommergerningen og vise vejen for andre spillere, siger han.

Den sjællandske træningskamp gav sejr til Thor Dreslers mangeårige klub, Herlev Eagles, med 2-0 på mål af Dallas Maxwell med et lynende håndledsskud efter små tre minutter og Dominik Kanaet syv minutter før tid. Ikke nogen god kamp, men den rigtige vinder.

Kampens to mest markante spillere var Eagles veteranmålmand, Trevor Koenig, og den store svenske back Henrik Nordin. Dem vil ørnene få stor glæde af.

 

Dagens Gossip