VM-succes i Globen svigtet af TV3-seerne

Danmarks VM-succes på isen i Globen overstrålede seerinteressen.

Seertallet på TV3 Sport styrtdykkede sammenlignet med de seneste år. 55.000 danskere så i gennemsnit landsholdets syv kampe på kanalen TV3 Sport 1, mens 102.000 sidste år kiggede med på TV2 Sport, som TV3 Sport overtog i januar. Begge kanaler kan ses af knap halvdelen af befolkningen.

Seertallene fra VM i Stockholm er de klart dårligste i fire sæsoner, efter at man i 2010 oplevede stor folkelighed omkring landsholdet i Tyskland, hvor Danmark nåede kvartfinalerne. Her var snittet 165.000 med en rekord på 268.000 seere til kampen mod Hviderusland.

Tallene i år er overraskende lave, fordi flere af de normale sikre forudsætninger for gode tal har været til stede. VM-holdet med tre NHL-spillere præsterede det næstbedste nogensinde, og kampene har haft gunstige spilletidspunkter med kun én kamp kl. 12.15, som er det dårligste tv-tidspunkt.

Desuden startede turneringen perfekt med en føring mod Canada og et knebent nederlag mod VM-favoritterne (53.000 seere), og det plejer normalt at booste tallet.

Flest seere var der til den sidste puljekamp mod de senere verdensmestre Tre Kronor med Sedin-tvillingerne, nemlig 73.000, men det rækker kun til en 15. plads på listen over de mest sete danske VM-kampe i de seneste fire år.

Bundrekorden var mod Schweiz med 31.000, mens det første danske VM-point mod Tjekkiet blev set af 43.000 og nøglekampen mod Slovenien af 48.000.

VM 2014 spilles i Minsk i Hviderusland, og Danmark er her i pulje med Sverige, Tjekkiet, Canada, Slovakiet, Norge, Frankrig og Italien.

Den anden pulje består af Finland, Rusland, USA, Schweiz, Tyskland, Letland, Hviderusland og Kazakhstan.

 

 

 

 

Dagens Gossip