VM-test: Danmark taber ujævn gyser til Island

Gudmundur Gudmundsson indkasserede lørdag aften sit første nederlag som dansk landstræner i håndbold.

Efter fire sejre med islændingen ved roret tabte Danmarks herrer i Aalborg 29-30 til Island ved Totalkredit Cup, der er optakt til VM i Qatar.

Kampen var en blandet oplevelse med en yderst scoringsrig første halvleg og en målfattig anden halvleg.

Mens de 4.389 tilskuere i den fyldte Gigantium fik masser af mål, så kan Gudmundur Gudmundsson umuligt være tilfreds med at se sit hold indkassere 18 mål i første halvleg, som Island vandt 18-17.

Islændingen må i stedet glæde sig over, at Danmark efter en katastrofal indledning på anden halvleg var tæt på at vende kampen, da Island førte 22-17. Og også at det danske forsvar fik sat proppen nogenlunde i undervejs i anden halvleg.

Desuden kom Jesper Nøddesbo ind og gjorde det meget stærkt med mange mål, ligesom Michael Damgaard ligesom i fredagens 36-26-sejr over Slovenien fik scoret en del mål. Han ligner en mand, der skal til VM.

Danmark indledte stærkt, men foran 5-3 gik det imidlertid helt i kage for det danske forsvar, der gang på gang blev overrumplet af både islandske langskud og indspil til stregspilleren Robert Gunnarsson.

Efter 14 minutter - ved stillingen 10-7 til Island - havde Gudmundur Gudmundsson set nok og tog timeout.

Ud røg brødrene René og Henrik Toft Hansen i forsvaret, og ind kom Henrik Møllgaard og Jesper Nøddesbo.

To minutter senere havde Danmark udlignet til 10-10, blandt andet på to mål af Casper U. Mortensen, som indtil da intet havde fået at arbejde med.

Venstrefløjen, der kæmper for at komme med i den endelige VM-trup på 16 spillere, var sikker i sine afslutninger og scorede tre mål før pausen, hvor han blev erstattet af førstevalget Anders Eggert.

Danmark, der skiftede målmand Niklas Landin ud med Jannick Green ved pausen, fik en katastrofal begyndelse på anden halvleg.

Efter 36 minutter førte Island 22-17, og så måtte Gudmundur Gudmundsson igen smide timeoutkortet på bordet.

Ind kom Michael Damgaard på venstre back i stedet for verdensstjernen Mikkel Hansen, der først kom ind til allersidst. Han var naturligvis kommet ind før, hvis det havde været en kamp ved VM.

Michael Damgaard fik dermed igen chancen på bekostning af sin sandsynlige konkurrent til en VM-plads, Nikolaj Markussen, og ligatopscoreren bidrog med en del scoringer.

Der var også spilletid til Bo Spellerberg, som igen så ud til at være kommet sig fint efter sin hælskade. Det var dog ikke nok til sejr.

Søndag spiller Danmark den sidste kamp i turneringen mod netop Sverige. Det sker i NRGi Arena i Aarhus.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip