VM-værten Qatar kommer fra start med en sejr

Så kom VM i håndbold i gang. Qatar var som vært i aktion på åbningsdagen, hvor modstanderen var Brasilien. Qatar skuffede ikke, men vandt premieren 28-23.

Den prægtige Lusail Multipurpose Hall lidt uden for storbyen Doha dannede rammen om begivenheden.

Kort inden kampen fik de fremmødte tilskuere fornøjelsen af at overvære en storslået åbningsceremoni med masser af lys og rabalder.

Showet var begyndt, men på tilskuerpladserne var det dog begrænset, hvor meget ørkenstaten var i stand til at agere bannerfører for den fede håndboldstemning.

Niveauet var milevidt fra den håndboldjubel, man eksempelvis så ved EM i Danmark for et år siden. Eller ved VM i Spanien året før.

Kæmpehallen var ikke engang en femtedel fyldt. Kun et mindre tribuneafsnit med hjemmeholdets fans iført lilla Qatar-trøjer og udstyret med både tuba, trompeter, tågehorn og megafon sørgede for lidt larm.

Bevares, fansene og en ihærdig stadionspeaker forsøgte det bedste, de havde lært, men atmosfæren kom aldrig i nærheden af kogepunktet.

Da tilskuerne blev bedt om at lave al den støj, de overhovedet var i stand til, blev det målt til 90 decibel. Ikke specielt imponerende.

På banen gik det derimod bedre for VM-værterne fra Qatar, som kom bedst fra start og bragte sig foran 13-6 efter 20 minutter. Åbningskampen lignede på dette tidspunkt en ensidig affære uden spænding.

Men brasilianerne svarede igen og fik næsten kontakt ved 12-14, inden Qatar nåede at score til 15-12 inden pausen.

Qatar har fået lov til at naturalisere topspillere fra Bosnien, Montenegro, Spanien, Cuba, Frankrig og Tunesien for at kunne stille et slagkraftigt hold. Et projekt, der må konstateres på vej frem.

I anden halvleg fulgte brasilianerne med til stillingen 15-18, men så trak Qatar igen fra sydamerikanerne til 21-16, da der manglede et kvarter.

Endnu en gang forsøgte Brasilien at komme tilbage, og holdet reducerede heroisk til 20-21 med fire hurtige scoringer.

Så skulle Qatar vise klassen og holde til presset på hjemmebane, og det lykkedes med en overbevisende indsats i de sidste otte minutter, hvor der aldrig kom tvivl om udfaldet.

De danske håndboldherrer, som overværede åbningsceremonien, skal i sin første VM-kamp møde Argentina fredag aften.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip