VM-ydmygelsen i Barcelona spøger stadig

For nogle fylder den mere end for andre.

De svimlende cifre 19-35 står stadig mejslet ind i hukommelsen, fra dengang de danske håndboldherrer blev ydmyget i VM-finalen i Barcelona for to år siden.

Uanset hvad, så er og bliver VM-finalen mellem Spanien og Danmark i 2013 et tema op til onsdagens kvartfinale mellem de samme nationer ved det igangværende VM i Qatar.

Finalen kommer igen og igen til at plage Rasmus Lauge, indtil playmakeren har fået hævn nok.

- Generelt har vi godt styr på Spanien. Der var selvfølgelig den kamp, som er allernærmest i erindringen. Den famøse finale, hvor vi tabte kæmpestort.

- Det er den, man tænker tilbage på og virkelig ønsker revanche for. Selvom vi allerede fik vores revanche sidste år til EM. Men der skal mange revancher til, før der ligesom er gjort op i regnskabet.

- Så jeg føler endnu en gang, at vi har revanche til gode. Men vi har vundet fem ud af de sidste seks slutrundekampe mod Spanien, og det er egentlig en god statistik, som vi skal forsøge at udbygge.

- Og jeg synes, vi har alle muligheder for det, men det bliver efter al sandsynlighed en tæt kamp, vurderer Lauge.

Danmark havde ved VM i Spanien spillet en forrygende slutrunde - lige indtil den sidste kamp.

- Nederlaget ramte os på stoltheden og på vores håndboldfaglighed, at vi blev sådan pillet fra hinanden i en finale. Vi havde ikke mere at skyde med, og der var udsolgt mentalt og fysisk.

- Men i en finale skulle vi alligevel have gjort et bedre indtryk. Det gjorde vi ikke, og det kan vi ikke ændre på, lyder det fra Lauge.

Ulrik Wilbek var landstræner dengang, men er siden blevet afløst af Gudmundur Gudmundsson, som fri for tunge minder pragmatisk har studeret fejlene fra den finale.

- Jeg vil analysere kampen fra EM sidste år. Og jeg kigger også på kampen i 2013. Den har jeg allerede kigget lidt på, før vi startede VM.

- Det gik dårligt i angrebet i den finale. Det må vi forbedre. Men vi vandt jo over Spanien ved EM. Jeg tror faktisk ikke, der er noget mentalt arbejde. Det er sådan i sport, at man skal komme videre og tænke på nutiden og fremtiden - ikke på, hvad der er sket.

- Man kan selvfølgelig lære af, hvad der skete i den kamp. Men vi skal ikke blive ved med det, påpeger islændingen.

Mikkel Hansen virker træt af, at alle journalister bliver ved med at spørge om den kamp for to år siden.

- Nu må vi ligesom komme videre. Det er to år siden. Jeg har spillet mod dem en gang siden, og der vandt vi, minder Mikkel Hansen om.

Kampen mellem Danmark og Spanien begynder klokken 19.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip