Vognmand fik bøde på knap 400.000 kroner for at sidde fast i sneen.

Karim Bouabdallati, der driver vognmandsfirmaet DPE, fik et chok i januar 2011. Nemlig.com, som hans biler kørte dagligvarer ud for, sendte ham en bøde på knap 361.706 kroner. Det skriver avisen.dk.

Selvstændige vognmænd, der bringer varer ud for det danske net-supermarked, har flere bøder hængende over hovedet. For eksempel koster det 8.000 kroner at udeblive fra en af Nemlig.com's ruter - uanset årsagen til udeblivelsen.

Karim Bouabdallati fik dermed ørerne i maskinen efter at have stillet cirka 30 biler og chauffører til rådighed for Nemlig.com i november og december 2010.

Den samlede bøde - alene for december måned - lød på 361.706 kroner.

Årsagerne var blandt andet at flere af hans biler havde siddet fast i sneen.

- Jeg fik et chok, siger Karim Bouabdallati, der ejer vognmandsfirmaet DPE til avisen.dk.

Firmaet kørte for Nemlig.com i to måneder, før ejeren fik nok.
Ifølge den faktura, som DPE sendte til Nemlig.com for kørslen i december, havde vognmandsfirmaet tjent 393.450 kroner plus moms.
Bødesmækket var altså næsten lige så stort som indtjeningen.

- I få tilfælde giver det god mening at give en bøde, men Nemlig.com's bøder sidder for løst. Det er dybt urimeligt at give en bøde for udeblivelse, hvis en bil for eksempel er kørt fast i sneen, og det gør Nemlig.com, siger han.

Karim Bouabdallati fra DPE medgiver, at han skrev under på kontrakten med Nemlig.com, og at han derfor også selv har et ansvar.

- Jeg forsøgte at få streget bødesystemet i kontrakten, men det kunne ikke lade sig gøre. Nemlig.com lovede mundtligt, at bøder ikke ville blive et issue. Men det blev de, så jeg dummede mig, siger han.

Han råder nu andre selvstændige vognmænd til at holde sig langt væk fra Nemlig.com.

- Nemlig.com udnytter de svageste i branchen. Hvis de bliver ramt af et bødesmæk som mit, risikerer de at stå tilbage med en kæmpe gæld. Det er forkert, og derfor står jeg frem, siger Karim Bouabdallati.

 

Dagens Gossip