Voigt narrede alle i Californien

Den sejlivede tyske cykelrytter viste for alvor, at han stadig skal regnes blandt de bedste, selvom alderen efterhånden er trykket op på 41 år.

Radioshack-rytteren var hurtig i tanke og kørte med i et afgørende udbrud, da feltet blev sprængt i stumper af kraftige sidevinde med 55 kilometer til mål. Men med fem kilometer til mål indså tyskeren, at han måtte gå solo, hvis han skulle holde de halsende sprinterhold bag sig.  - Vi havde vores vigtigste rytter, Matthew Busce, med i udbruddet. Han sagde til mig, at jeg så ret godt kørende ud, hvorfor kører du ikke for sejren. Jeg lavede bare det samme træk, jeg har lavet siden istiden, og jeg kunne ikke fatte, at de lod mig køre, sagde Jens Voigt om sit afgørende ryk kort før mål til Cyclingnews.

Med i udbruddet sad også BMCs stortalent Tejay Van Garderen, der endnu engang viste storform på vej mod Tour de France. Selvom amerikaneren måtte se store sprintere som Thor Hushovd og Peter Sagan blive slået af Tyler Farrar i kampen om andenpladsen, så overtager han alligevel  løbets gule førertrøje.

Tejay Van Garderens førerposition blev gjort mulig, da løbets hidtidige leder Janier Acevedo (Jamis-Hagens Berman) blev fanget af sidevindene og mistede afgørende tid.

Van Garderen har nu 50 sekunder ned til Acevedo, inden sjette etapes enkeltstart, hvor amerikaneren traditionelt er svær at slå. Den største trussel kommer nu fra Team Saxo-Tinkoffs Michael Rogers, der efter femte etape overtog klassementets andenplads med 42 sekunder op til Van Garderen.

Bjarne Riis' mandskab holder sig til i løbet på andre fronter, hvor den unge australier Jay McCarthy fører ungdomskonkurrencen og sammen med Jonas Aaen var afgørende for, at Michael Rogers nu er med helt fremme.

Brian Vandborg fra Cannondale indtager en samlet placering som nummer 18 knap seks minutter efter Van Garderen.  

 

Dagens Gossip