Vold på jobbet bliver ikke registreret hos Arbejdstilsynet

09/10/2013 08:56

BNB

Nyheder
Når vold indberettes til Arbejdstilsynet, findes der intet afkrydsningsfelt, hvor arbejdsgiveren kan oplyse, at en eventuel skade skyldes vold, og de manglende registreringer gør det svært efterfølgende at få anerkendt en arbejdsskade. Formand for Socialpædagogernes Landsforbund Benny Andersen kalder den nuværende registreringspraksis for »et kæmpe problem« og opfordrer myndighederne til at ændre den. »Hvis det viser sig senere, at vedkommende får en skade af en slags, har vi ganske svært ved at påvise årsagen til den og dermed ved at kunne rejse sag,« siger han til avisen. Arbejdsmiljøordfører hos Socialdemokraterne og formand for Beskæftigelsesudvalget Lennart Damsbo-Andersen vil gerne ændre praksis. »Vi skal have indrettet systemet på en måde, så de mennesker, der er udsat for vod på deres arbejdsplads, ikke løber ind i problemer i forhold til at få en arbejdsskadesag anerkendt,« siger han. SF er enig i, at praksis kan ændres. »Det er en relevant kritik, som vi da må undersøge. Hvis det drejer sig om et afkrydsningsskema, burde det være muligt at indføre,« siger politisk ordfører Jonas Dahl. Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har 38 procent af de adspurgte socialpædagoger været udsat for vold inden for de seneste 12 måneder. Hos Socialpædagogernes Landsforbund efterlyser man et centralt register for voldsepisoder, hvor tilfældene kan kategoriseres og oplysningerne lagres. S, R og SF kan ikke umiddelbart se et behov for et sådant register, mens Enhedslisten kalder det en »glimrende« ide.

Mest læste i dag

Når vold indberettes til Arbejdstilsynet, findes der intet afkrydsningsfelt, hvor arbejdsgiveren kan oplyse, at en eventuel skade skyldes vold, og de manglende registreringer gør det svært efterfølgende at få anerkendt en arbejdsskade.

Formand for Socialpædagogernes Landsforbund Benny Andersen kalder den nuværende registreringspraksis for »et kæmpe problem« og opfordrer myndighederne til at ændre den.

»Hvis det viser sig senere, at vedkommende får en skade af en slags, har vi ganske svært ved at påvise årsagen til den og dermed ved at kunne rejse sag,« siger han til avisen.

Arbejdsmiljøordfører hos Socialdemokraterne og formand for Beskæftigelsesudvalget Lennart Damsbo-Andersen vil gerne ændre praksis.

»Vi skal have indrettet systemet på en måde, så de mennesker, der er udsat for vod på deres arbejdsplads, ikke løber ind i problemer i forhold til at få en arbejdsskadesag anerkendt,« siger han.

SF er enig i, at praksis kan ændres.

»Det er en relevant kritik, som vi da må undersøge. Hvis det drejer sig om et afkrydsningsskema, burde det være muligt at indføre,« siger politisk ordfører Jonas Dahl.

Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har 38 procent af de adspurgte socialpædagoger været udsat for vold inden for de seneste 12 måneder.

Hos Socialpædagogernes Landsforbund efterlyser man et centralt register for voldsepisoder, hvor tilfældene kan kategoriseres og oplysningerne lagres.

S, R og SF kan ikke umiddelbart se et behov for et sådant register, mens Enhedslisten kalder det en »glimrende« ide.