Voldelig film udsættes efter skoledrab

Tirsdagens første visning i Hollywood af instruktøren Quentin Tarantinos seneste film "Django Unchained" er aflyst af respekt for ofrene i fredagens skolemassakre i USA.

Tarantino er kendt for at udpensle voldsscener i sine film. Aflysningen er ikke overraskende. Siden fredag er adskillige film og tv-serier udsat eller fjernet fra programfladen.

Også ved stort set samtlige sportsbegivenheder i USA mindes ofrene, hvoraf de 20 var små børn, med et øjebliks stilhed. Mange spillere bærer desuden sorte armbånd efter en af de værste skolemassakrer i landets historie.

Django Unchained er programsat til at få premiere over hele USA juledag.

- Vores tanker og bønner går til familierne for denne tragedie i Newtown, Connecticut. I denne tid med en nation i sorg har vi besluttet at give afkald på vores planlagte begivenhed, siger en talsmand for distributionsselskabet Weinstein Company.

En visning for de personer, der er involveret i filmen samt disses venner og familie afvikles som planlagt.

Tarantino er berygtet for vold på lærredet i stort set samtlige sine film. Fra "Reservoirs Dogs" i 1992 til "Inglorius Basterds" fra 2009. I Django Unchained forsøger en tidligere slave, sammen med en dusørjæger, at redde sin kone fra en brutal plantageejer.

Jamie Fox spiller hovedrollen, og filmen er proppet med andre store navne såsom Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz og Don Johnson.

Django Unchained er nomineret til flere Golden Globe-priser.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip