Voldsom kritik på vej til Skat og seks skatteministre

Rigsrevisionen fremlægger onsdag en rapport efter en undersøgelse af de offentlige ejendomsvurderinger, der er så fulde af fejl, at statsrevisorerne ventes at udtale hård kritik.

Fejlene kan nemlig betyde, at tusindvis af boligejere i årevis har betalt for meget i skat.

I 2003 overtog Skat og Skatteministeriet opgaven med de offentlige ejendomsvurderinger fra kommunerne, og helt fra starten har Skat været klar over, at der var problemer på området.

I 2011 opfordrede Rigsrevisionen Skat til at få styr på vurderingerne.

Rigsrevisionens rapport viser, at Skat skød ved siden af i tre ud af fire vurderinger af parcelhuse i 2011, det vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til.

Ifølge DR Nyheder var 41 procent af de parcelhuse, som blev solgt i andet halvår af 2011, var ejendomsvurderingen for høj. For 34 procent var den for lav.

Samtidig behandlede Skat i 2010 og 2011 halvdelen af boligejernes klager over de offentlige vurderinger i strid med reglerne.

Statsrevisorerne vil på baggrund af rapporten helt usædvanligt holde pressemøde onsdag og fremlægge sine bemærkninger til rapporten, der ventes at have karakter af påtaler, hvilket er kritik i den helt hårde skala.

Alle seks skatteministre siden 2003 rammes af kritikken. Det er de fire Venstre-ministre Svend Erik Hovmand (V), Kristian Jensen (V), Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V) og to ministre fra den nuværende regering: Den tidligere SFer Thor Möger Pedersen (S) og Holger K. Nielsen (SF).

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip