Voldsom snestorm har kurs mod Washinton D.C.

1.100 fly til og fra Chicago er blevet aflyst efter en snestorm har hærget Midtvesten i USA.

Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

En voldsom snestorm har onsdag kurs mod USAs forbundshovedstad, Washington D.C., efter at have raset i en række stater i Midtvesten.

Her har snemængderne skabt store trafikale problemer til lands og i luften, og mere end 1.100 fly til og fra Chicago er blevet aflyst, skriver Reuters.

SAS, som flyver til Washington fra Københavns Lufthavn, melder, at aflysningerne ikke umiddelbart har haft betydning for flyselskabets afgange, men onsdagens flyvning fra København til Washington kan blive påvirket, oplyser pressechef Trine Kromann-Mikkelsen.

- Lige nu ser det ud som om, Washington-flyvningen kan blive berørt, men det er ikke sikkert endnu, siger hun og opfordrer passagerer, der skal til og fra den amerikanske hovedstad med SAS, til at holde øje med selskabets hjemmeside.

Snemængderne over Washington ventes at blive de værste i to år, og der bliver højst sandsynligt tale om en våd omgang, oplyser USAs nationale vejrcenter,

- Der er tale om våd, tung, sjappet sne med en konsistens som tapetklister, siger vejrtjenestens talsmand, Chris Vaccaro, ifølge Reuters.

Snestormen har allerede flere liv på samvittigheden, idet flere biler er kørt galt i det glatte føre, og det har blandt andet kostet en mor og hendes barn livet i delstaten Illinois, skriver Reuters.

I Washington-området ventes der op til 15 centimeter sne, mens der i millionbyen Chicago er faldet op mod 20 centimeter sne.

 

Dagens Gossip