Voldsom stigning i antallet af lommetyverier

De seneste år er der sket en markant stigning i antallet af anmeldelser af tyverier fra tasker, lommer og bagage.

I 2012 var der 37.696 anmeldelser på landsplan, og det er næsten 40 procent mere end i 2007. De mange flere lommetyverier finder stort set alle sammen sted i København, skriver metroXpress.

Her har man oplevet mere end en fordobling og har i 2012 haft 20.599 af tyverierne.

- Det er en bekymrende tendens, som vi vil sætte massivt ind overfor i 2013, siger Arne Wissing, der er politiinspektør hos Københavns Politi, til metroXpress.

Desuden har politiet allerede en rimelig klar profil af de professionelle lommetyve, der huserer.

- Vi anholder jo nogle af dem, og desuden kan mange give beskrivelser af, hvem der formentlig har stjålet fra dem, siger Arne Wissing.

- Det er jo ofte noget, man godt kan gennemskue, efter det er sket. Det er i stor udstrækning folk, der kommer fra østeuropæiske områder, tilføjer politiinspektøren, der tilføjer, at det primært er mobiltelefoner, der bliver stjålet.

Han forklarer, at tendensen er europæisk, og at man derfor deler erfaringer med især norsk og svensk politi.

I Norge har politiet for nylig kortlagt, at det i 65 procent af tilfældene er kvinder, der udsættes for lommetyveri. Og selv om en lignende undersøgelse ikke findes i Danmark, så undrer det ikke Arne Wissing, hvis tendensen skulle vise sig at være den samme her.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip