Voldsom stigning i lommetyverier

Det er i særlig høj grad unge mennesker, der udsættes for lommetyverier, hvor værdigenstande forsvinder fra deres tasker og lommer, viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Politiken.

Tallene stammer fra Rigspolitiets anmeldelsesregister og viser, at der i 2012 blev anmeldt næsten 13.000 tyverier fra lommer og tasker blandt de 20- til 29-årige. Det svarer til omkring 35 tyverier om dagen og er mere end en fordobling i forhold til 2009, da der blev anmeldt 5.455 tyverier.

I samme periode faldt antallet af tyverier fra danskere i aldersgruppen over 50 år.

Ifølge Rigspolitiets foreløbige analyser er det større danske byer og især i København, at der er sket en voldsom stigning i antallet af gadetyverier.

Hos Københavns Politi bekræfter man tendensen og kalder det »et kæmpe problem«.

»Gennem de sidste to-tre år er antallet af tyverier steget eksplosivt. Det gælder ikke kun for København, men for en lang række storbyer i hele Vesteuropa«, siger politiinspektør Arne Wissing.

Ifølge politiinspektøren sker omkring 80 procent af alle tyverier i København i restaurations- og diskoteksmiljøet i indre by, på Strøget og på Nørrebrogade.

Derfor er tyverigruppen på Station City blevet forstærket, og de seneste måneder har Københavns Politi intensiveret indsatsen mod gadetyverier.

»De seneste par måneder har vi haft stor succes med at fange de her lommetyve, og derfor har vi også fået et godt billede af, hvem de er. Det er i vid udstrækning folk fra det tidligere Østeuropa, og en stor del af dem kommer fra Rumænien, og de arbejder meget professionelt«, fortæller Arne Wissing.

De professionelle lommetyve, der arbejder i grupper, forvirrer deres offer ved at danse foran dem eller give dem et knus, mens de i smug lister værdigenstande ud af lommer og tasker.

Det er især de unge, som er ofre for tricktyvene, og det er deres smartphones, som tyvene er ude efter.

»De her smartphones repræsenterer jo ret store værdier, fra omkring 4.000 til 8.000 kroner, og de er utroligt lette at afsætte for de organiserede grupper i Østeuropa og på Balkan«, siger Arne Wissing.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip