Voldsomt snevejr på vej i denne uge

Godt nyt til danskere med kælk og langrendsski: Vi går en god, gammeldags vinteruge i møde med kulde og snevejr i rigelige mængder.

Folk, der sidder bag rattet, skal til gengæld passe supergodt på - for man kan pludseligt møde isglatte veje, fortæller vagtchef Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut, som sidder med de friske prognoser mandag morgen.

- Det bliver en vinteruge med en hel del nedbør, og langt det meste vil falde som sne. Det er hovedsageligt i de kystnære områder, hvor det går over i slud og regn, siger han.

- Så langt de fleste vil få en del sne i løbet af ugen. Hvis man samler det hele op, kan der sagtens falde 10 til 15 centimeter, og nogle steder vil der helt sikkert også falde mere end det, tilføjer Klaus Larsen.

Det ser med andre ord godt ud for børn og barnlige sjæle med hang til kælketure i hvide vinterlandskaber. Selvom mildere temperaturer nogle af ugens dage godt kan gøre nedbøren mere sjasket, vil snefornøjelserne ikke smelte helt væk, lyder det.

- Langt det meste af det vil blive liggende. Også selvom det kommer op på plusgrader, og det smelter lidt nogle af dagene, så vil der ligge et pænt snelag langt de fleste steder, når ugen er omme, siger DMI-vagtchefen.

Om det kolde vejr holder, så Danmark kan danse om juletræet med sne i vinduet, er endnu svært at gisne om. Men der er nogle tendenser, som sne-romantikere kan bruge til at skrue op og ned for deres hvid jul-barometer.

- Hvis vi kigger lidt frem ser det ud som om, at den kolde periode fortsætter til et sted hen mod midten af december måned, hvor temperaturen kommer til at stige lidt, siger Klaus Larsen.

- Når vi kommer frem mod den 24. december kan der være tendens til, at temperaturerne falder lidt igen. Men om vi får hvid jul, er svært at sige endnu, tilføjer han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip