Voldsomt uvejr raserer Mexico og USA: Mindst 16 dræbt

Skrevet af admin

26/05/2015

Dagens topnyheder

Et massivt uvejr mandag trækker spor af ødelæggelser og omkomne i både Mexico og en række amerikanske delstater.

Værst ramt er den nordlige del af Mexico, hvor tornadoer og voldsom regn har kostet 13 mennesker livet i byen Acuña i den mexicanske delstat Coahuila nær grænsen til den amerikanske delstat Texas, skriver nyhedsbureauet dpa.

De omkomne blev dræbt af en tornado, der blot varede i seks sekunder, men også formåede at smadre 1500 hjem, oplyser byens borgmester til lokale medier.

Mindst 230 mennesker meldes kvæstet i området.

På den anden side af grænsen er en dæmning i Texas bukket under for presset, hvilket har fået myndighederne til at opfordre alle borgere til at søge mod højere beliggende områder.

I amtet Hays syd for storbyen Austin leder redningsarbejdere efter 12 savnede personer, efter at en flod er gået over sine bredder. Vandmasserne har taget både køretøjer og huse med sig.

De savnede er familier, der var mødtes for at fejre den årlige Memorial Day, oplyser Ken Bell, der er indsatskoordinator, til CNN. Blandt de savnede er der formentlig også børn.

Texas' guvernør, Greg Abbott, har advaret alle om ikke at undervurdere vandet, der har "en tsunami-agtig styrke".

- Du kan ikke pakke det ind. Det er fuldstændig usædvanligt, siger han ifølge dpa på en pressekonference.

Guvernøren har yderligere erklæret undtagelsestilstand i 37 af delstatens amter.

Flere end 1000 hjem meldes ødelagt på grund af oversvømmelserne, og to broer er skyllet væk i Hays.

- Vi har hele gader, hvor der måske kun er et eller to huse tilbage. Resten er murbrokker, siger Kharley Smith, koordinator for akutindsatsen, til CNN.

Også i delstaten Oklahoma skaber vejret problemer.

Mindst fire personer er blevet dræbt i uvejret på den amerikanske side af grænsen. En person mistede søndag livet i byen San Marcos, hvor op til 400 hjem er skyllet væk.

Tre andre har mistet livet i Oklahoma. Den ene - en 33-årig kvinde - kørte galt på grund af uvejret, skriver CNN. Derudover blev en brandmand suget med vandmasserne ned i et kloakafløb, der har til formål at lede store mængder vand væk i tilfælde af uvejr.

/ritzau/