Voldtægtsanklaget inder vil flytte retssag

Retssagen mod fem indiske mænd, der står tiltalt for gruppevoldtægt og drab på en 23-årig kvindelig studerende i New Delhi, er begyndt i Indien.

Det står klart, at de anklagede er parat til at forsvare sig.

En af dem har henvendt sig til den indiske højesteret for at få retssagen væk fra New Delhi. Han skal i højesteretten tirsdag for at forsvare sin påstand, der har afsæt i, at han mener, at politi og domstol i New Delhi er under stort pres.

Det kan ikke sikre en retfærdig retssag, siger den anklagede Mukesh Singh.

Det indiske retssystem er kendt for at være langsommeligt, og det kan normalt tage flere år, før der falder afgørelse i en sag.

Men voldtægten mod den unge kvinde, der fandt sted i midten af december, har udløst voldsomme protester i Indien, og derfor ønsker myndighederne at få sat punktum for sagen hurtigst muligt.

De fem mænd er tiltalt for drab, voldtægt, røveri og bortførelse, og det ventes, at anklagemyndigheden vil kræve dem idømt dødsstraf. En sjette tiltalt, som menes at være 17 år, vil blive stillet for en særlig ungdomsdomstol.

Kvinden døde af sine kvæstelser 13 dage efter voldtægten, og hendes familie kræver nu, at gerningsmændene idømmes lovens strengeste straf, som er dødsstraf ved hængning.

- Intet menneske har ret til at leve efter at have begået sådan en afskyelig forbrydelse, siger kvindens far, hvis navn ikke må offentliggøres af juridiske årsager.

- Det er dommernes pligt at sikre, at den endelig dom over de anklagede bliver afsagt hurtigt, og at de alle bliver hængt, understreger han.

Retten blev sat mandag, hvor en række formalia kom på plads.

Den fortsætter på torsdag. Her skal anklagemyndigheden fremføre sin sag.

Den 23-årige kvinde nåede at afgive vidneforklaring inden sin død, og hendes udsagn vil formentlig stå centralt i retssagen.

Anklager Rajiv Mohan siger desuden, at der er "tilstrækkeligt med beviser mod alle de tiltalte".

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip