Voldtægtssag ryster Norges fremskridtsparti

En kvinde med tilknytning til partiet har anmeldt to mænd for at have forbrudt sig mod hende ved et partiarrangement i begyndelsen af august, skriver nrk.no.

Kvinden blev afhørt fredag i forrige uge, og i denne uge blev anklagen underskrevet, siger hendes advokat, Hege Salomon.

»Det er almindeligt, at voldtægtsofre ikke anmelder en voldtægt med det samme. Det er ofte en proces, de går igennem, man ønsker ofte at tackle det selv uden at involvere myndighederne. I dette tilfælde er der tale om et offer, som har en stærk loyalitet over for partiet. Det har også været grunden til, at hun ikke har ønsket at anmelde sagen på et tidligere tidspunkt,« siger hun til nrk.no.

Advokaten afviser samtidig, at der er en bagtanke med, at anmeldelsen kommer, mens Fremskrittspartiet indgår i de politiske forhandlinger, der pågår i Norge, som skal have en ny, borgerlig regering.

Ifølge Hege Salomon har hendes klient forsøgt at fortælle lederen af Fremskrittspartiet, Siv Jensen, om voldtægten via en e-mail før valget, men Siv Jensen er aldrig vendt tilbage.

Lederen af Fremskrittspartiets organisationsudvalg, Per Arne Olsen, siger ifølge nrk.no, at anmeldelsen aldrig er nået frem til partiformanden, men at partiet - efter det blev bekendt med sagen - har støttet kvinden bag voldtægtsanklagen og har tilbudt hende hjælp.

Ifølge Fremskrittpartiets retningslinjer bliver medlemmer, der efterforskes, automatisk suspenderet fra deres hverv. Det vil også ske i denne sag.

Den norske TV-station NRK har forsøgt at få en kommentar fra en af de to anmeldte mænd, men han stiller sig helt uforstående over for anklagen.

 

Dagens Gossip