Völler om spøgelsesmål: Lad os spille 22 minutter om

20/10/2013 15:04

admin

Nyheder
Det bizarre spøgelsesmål, som Bayer Leverkusen fik anerkendt i fredagskampen mod Hoffenheim, har vakt opsigt verden over. Det er fortsat uklart, hvordan det tyske fodboldforbund takler sagen, men Bayer Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler bringer søndag et løsningsforslag på banen: De sidste 22 minutter skal spilles om, mener Völler og henviser dermed til, at det omdiskuterede mål faldt 22 minutter før tid. Völler slår over for Bild am Sonntag fast, at Leverkusen vil acceptere en hvilken som helst afgørelse fra fodboldmyndighederne. - Men min retfærdighedssans taler for denne løsning: Vi spiller de sidste 22 minutter om og starter med et målspark til Hoffenheim og stillingen 1-0 til Leverkusen, siger Rudi Völler. Det tyske fodboldforbund (DFB) er i syv sind, efter at dommer Felix Brych anerkendte Stefan Kiesslings forbier som et mål. Tysk fodbold blev i 1994 ramt af en næsten identisk sag, og ved den lejlighed dekreterede DFB omkamp. Men verdensfodboldforbundet Fifa kritiserede dengang den afgørelse hårdt, fordi forbundet mente, at et dommerskøn til enhver tid skal stå ved magt. Derfor kan DFB ikke uden videre gentage afgørelsen fra 1994. - Efter min mening ligger bolden nu hos Fifa, siger vicepræsident i DFB Rainer Koch til tv-stationen Sport1. - Spørgsmålet er: Kan der rokkes ved dommerens afgørelse, spørger Rainer Koch. Leverkusen vandt kampen mod Hoffenheim med 2-1.

Mest læste i dag

Det bizarre spøgelsesmål, som Bayer Leverkusen fik anerkendt i fredagskampen mod Hoffenheim, har vakt opsigt verden over.

Det er fortsat uklart, hvordan det tyske fodboldforbund takler sagen, men Bayer Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler bringer søndag et løsningsforslag på banen:

De sidste 22 minutter skal spilles om, mener Völler og henviser dermed til, at det omdiskuterede mål faldt 22 minutter før tid.

Völler slår over for Bild am Sonntag fast, at Leverkusen vil acceptere en hvilken som helst afgørelse fra fodboldmyndighederne.

- Men min retfærdighedssans taler for denne løsning: Vi spiller de sidste 22 minutter om og starter med et målspark til Hoffenheim og stillingen 1-0 til Leverkusen, siger Rudi Völler.

Det tyske fodboldforbund (DFB) er i syv sind, efter at dommer Felix Brych anerkendte Stefan Kiesslings forbier som et mål.

Tysk fodbold blev i 1994 ramt af en næsten identisk sag, og ved den lejlighed dekreterede DFB omkamp.

Men verdensfodboldforbundet Fifa kritiserede dengang den afgørelse hårdt, fordi forbundet mente, at et dommerskøn til enhver tid skal stå ved magt.

Derfor kan DFB ikke uden videre gentage afgørelsen fra 1994.

- Efter min mening ligger bolden nu hos Fifa, siger vicepræsident i DFB Rainer Koch til tv-stationen Sport1.

- Spørgsmålet er: Kan der rokkes ved dommerens afgørelse, spørger Rainer Koch.

Leverkusen vandt kampen mod Hoffenheim med 2-1.